ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αγρινίου

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Απολογισμός Δράσεων Πολιτικής Προστασίας και λήψη μέτρων ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα για άμεσο συντονισμό των μέτρων πρόληψης, προετοιμασίας και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

«Πραγματοποιούμε υπηρεσιακή σύσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουμε τη νέα αντιπυρική περίοδο. Βασική μας προτεραιότητα είναι η πρόληψη. Γι αυτό ξεκινάμε νωρίς ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε όλα τα απαραίτητα έργα. Οι Υπηρεσίες του Δήμου  έχουν προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για να μειώσουν  στο ελάχιστο τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τα αγριόχορτα.  Με το συντονισμό, τη στενή συνεργασία, τον σαφή καθορισμό ρόλων  αλλά και την υπευθυνότητα όλων μας θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Από τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε η ανάγκη παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθαρισμού και αποψίλωσης των δρόμων.

«Ευχαριστώ προσωπικά  όλους τους  εμπλεκόμενους για την  καλή συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα. Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας και την αντιπυρική περίοδο. Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μίσθωσης επιπλέον μηχανημάτων για την αποψίλωση χόρτων», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button