Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις σε μαθητές από την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου (φωτο)

vyroniki-xenagiseis (1)

Με επιτυχία συνεχίζονται από το 2005, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι Ξεναγήσεις, της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, προς τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας.

Όπως είναι γνωστό, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκτός της βιβλιοθήκης σπανίων συλλογών σε βιβλία για την ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα και άλλων ποιητών και λογοτεχνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία εκθέτει μονίμως Φιλελληνικά Χαρακτικά του 19ου αιώνα, από τη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με θέμα: “Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός”, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό το πνεύμα.

“Με ιδιαίτερη χαρά δεχόμαστε δωρεάν στο «Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», μαθητές και μαθήτριες Σχολείων
(Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιπάτων και εκδρομών τους για να τους μιλήσουμε για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και της περιοχής, μέσα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

1) «Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του – Επίσκεψη
στον Κήπο των Ηρώων».

2) «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός».

3) «Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων».

4) «Το Μεσολόγγι Εστία Φιλελληνισμού».

5) «Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο
Βύρωνα ( με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους)».
Σε συνδιοργάνωση, Βυρωνικής Εταιρείας και Εφορείας Αρχαιοτήτων
Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος), προσφέρεται από το 2017.

Τα προγράμματα 1, 2, 3, 4, προσφέρονται από τις φιλολόγους καθηγήτριες και μέλη του Δ.Σ. , Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη (τ. 6938 798043) & Τζένη Χαραλαμποπούλου- Κανούτα (τ. 6975 711911), ενώ το πέμπτο (5) από το μέλος της Β.Ε.Μ, την Μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Μιμίκα Γαβρίνα (τ. 6939 596411)” αναφέρει η ανακοίνωση της Προέδρου της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ροδάνθης Φλώρου.

vyroniki-xenagiseis (2)

vyroniki-xenagiseis (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button