Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζονται τα έργα ύδρευσης – άρδευσης Αμφιλοχίας και Βάλτου

Με γοργούς ρυθμούς δουλεύεται  το μεγάλο αρδευτικό και υδρευτικό έργο της Αμφιλοχίας και των κοινοτήτων του Βάλτου. Αυτή τη στιγμή οι εργασίες βρίσκονται πάνω ακριβώς από την πόλη της Αμφιλοχίας

Το έργο, μεγάλης σημασίας για τον τόπο και την παραγωγική του ανασυγκρότηση, άρχισε να κατασκευάζεται πριν από 7 χρόνια και  προβλέπεται να αποπερατωθεί πριν από τα τέλη του 2014, με σκοπό τη ύδρευση της πόλης της Αμφιλοχίας και των χωριών της περιοχής και, ταυτόχρονα, της άρδευσης καλλιεργειών σε έκταση 100.000 στρεμμάτων.
Αντικείμενο του έργου είναι  η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού δυτικά του Αχελώου, με σκοπό την ύδρευση και άρδευση κοινοτήτων της επαρχίας Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με την παροχέτευση υδάτων από τον ποταμό Αχελώο. Περιλαμβάνει  συγκεκριμένα, την ανακατασκευή της διώρυγας Δ1 (10 χλμ), την αποπεράτωση της διώρυγας Αμβρακίας (12 χλμ), την κατασκευή της διώρυγας Αμφιλοχίας (9 χλμ), τη διώρυγα και τη σήραγγα Βάλτου (4,8 χλμ), καθώς και όλα τα συνοδευτικά έργα -το αντλιοστάσιο Αμφιλοχίας, την οδοποιία και τα τεχνικά έργα.
Η εργολαβία («Αποπεράτωση διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση – ύδρευση κοινοτήτων επαρχίας Βάλτου νομού Αιτωλοακαρνανίας») δημοπρατήθηκε στις 24 Απριλίου 2012 και ανατέθηκε στον ανάδοχο στα τέλη Οκτωβρίου 2012, με έκπτωση 27,81% και με συμβατική προθεσμία περαίωσης τον Οκτώβριο 2014.
e-maistros.gr

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button