ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Συνεχίζονται οι έρευνες μετά την κατάσχεση 1,2 τόνων κοκαΐνης

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν έναν τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης από σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ ατόμων, που φέρεται να ήταν τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι αναζητούνται άλλοι εννέα ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Η οργάνωση μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα της Ευρώπης, από όπου κατευθύνουν τη δράση των υπόλοιπων μελών σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την ανεύρεση σκαφών για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Καραϊβική, την παραλαβή των ναρκωτικών και τη διεκπεραίωση των πληρωμών έως την τελική διάθεσή τους σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στον Αστακό, την Καλλιθέα, το Ίλιον, το Παγκράτι και τη Νέα Σμύρνη.

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν βαρύ ποινικό μητρώο, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν συλληφθεί για ένοπλες ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών καθώς και για ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν τα 50.000.000 €.

gr.euronews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button