Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζεται η υποβολή εργασιών για το Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

logotexniko-synedrioΣυνεχίζεται η διαδικασία υποβολής περίληψης εργασιών για το Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο) στις 12-13 και 14 Απριλίου 2018.
Μέχρι στιγμής προσελκύει το ενδιαφέρον ενεργών επιστημόνων και εκπαιδευτικών ενώ οι μέχρι τώρα εισηγήσεις το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων του Μεσοπολέμου όπως ο Τραυλαντώνης, ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Μίνως Ζώτος, Στάθης Ζαρκιάς κ.α. αλλά και με θεματικές που αγγίζουν τον ευρύτερο λογοτεχνικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου της Ηπείρου. Ιόνιων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Πελλοπονήσου.
Η υποβολή των εισηγήσεων γίνεται από τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://filologoiaitoloakarnania.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
Στο πλαίσιο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποφάσισε στα πλαίσια του Συνεδρίου να αναδείξει το έργο των τοπικών συγγραφεών της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, της πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.
Για το λόγο αυτό προσκαλεί ποιητές, πεζογράφους, λογοτέχνες να εκθέσουν το έργο τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.
Ο Σύνδεσμος μας θεωρεί ότι η  τοπική λογοτεχνία δικαιούται αναγνώρισης
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Οι τοπικοί λογοτέχνες αφήνουν συχνά πίσω τους πλούσιο έργο που δυστυχώς γρήγορα χάνεται μαζί τους. Πολλοί απο αυτούς αποτέλεσαν δραστήριες και δημιουργικές μορφές που τίμησαν με την παρουσία τους τις τοπικές κοινωνίες και δεν αξίζει να τους παραδώσουμε στη λήθη.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων θα συλλέξει με σεβασμό το έργο τους και θα δημιουργήσει σε γυμνάσιο του Αγρινίου βιβλιοθήκη.
Καλούνται όσοι έχουν έργα τους ή αδημοσίευτα κείμενα να επικοινωνούν μαζί μας στο mail του Συνδέσμου filologoiagrinio@gmail.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close