ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός ενόψει 2021 στο Δήμο Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος: «Με ελπίδα κι αισιοδοξία συνεχίζουμε τον προγραμματισμό για το 2021»

Με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνεχίσθηκε χτες η διαδικασία της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» και στόχο την προετοιμασία εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τους εκπαιδευτικούς και των δυο βαθμίδων καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρά το δυσμενές κλίμα και την δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, ο Δήμος και η Επιτροπή συνεχίζουν τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων με ελπίδα κι αισιοδοξία. Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαίδευση και ειδικά η μαθητική κοινότητα θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία σε δράσεις κι εκδηλώσεις καθώς αποτελούν το πιο «φρέσκο» κι ελπιδοφόρο «κομμάτι» της κοινωνίας μας στο οποίο ασφαλώς θα πρέπει να δοθεί χώρος και τρόπος έκφρασης.


Ακολούθως, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής του Δήμου Νίκος Ζαχαριάς εξήγησε αναλυτικότερα στην στόχευση του Δήμου αναφορικά με τις δράσεις που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο γενικότερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ο κ. Ζαχαριάς πρότεινε προς τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης δυο άξονες δράσης που αντιστοιχούν σε κάθε βαθμίδα. Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση η δράση αφορά την διεξαγωγή έκθεσης και διαγωνισμό ζωγραφικής, ενώ για την Δευτεροβάθμια φωτογραφίας. Στόχος και των δυο δράσεων είναι όπως είπε η ενίσχυση της προσωπικής μνήμης των παιδιών στην συμμετοχή τους για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με τρόπο άμεσο και διαδραστικό.

Την συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των σχολείων του Δήμου, συντόνισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γιώργος Σωτηρακόπουλος.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button