ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών στο Ι.Ε.Κ. Αγρινίου

Για το έτος κατάρτισης 2022-2023

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών στο Ι.Ε.Κ. Αγρινίου- Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε σύγχρονες δημιουργικές ειδικότητες που οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση:


https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Tα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να επισυναφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή PDF. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Στόχος του ΙΕΚ είναι να παρέχει ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίσει στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στο ΙΕΚ είναι διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης. Το ΙΕΚ εξασφαλίζει στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Οι νέες ειδικότητες για το έτος κατάρτισης 2022-2023 είναι οι εξής:

  1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  2. Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ
  3. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  4. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button