ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Συνεχείς οι ασθενείς σεισμοί στον Πεταλά μετά τα 4,3 R

Προέρχονται από μικρά ρήγματα που ανήκουν στο μεγάλο ρήγμα του Οζερού

Τρεις αισθητοί σεισμοί με σχεδόν το ίδιο επίκεντρο μέσα σε τρεις μήνες, έχουν καταγραφεί στην περιοχή του όρους Πεταλάς, προκαλώντας εύλογα μια ανησυχία στους κατοίκους.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Οι εκτιμήσεις προς το παρόν μιλούν για ενεργοποίηση ενός «κλάδου» του ρήγματος του Οζερού, που είναι όμως και το πλέον επικίνδυνο ρήγμα στην Αιτωλοακαρνανία.


Το ρήγμα Οζερού όσο και το ρήγμα της Τριχωνίδας πάντως, για να δώσουν μεγάλης κλίμακας σεισμούς (μέχρι 6-6,5 ρίχτερ) πρέπει να διεγερθούν στο σύνολο τους, πράγμα που θεωρείται αδύνατο, σύμφωνα με σεισμολόγους, καθώς αποτελούνται από πολυάριθμα μικρά ρήγματα. Κάποια αυτά τα ρήγματα έχουν ενεργοποιηθεί αυτήν την περίοδο.

Τον Ιούλιο του 2017, είχε καταγραφεί ισχυρός σεισμός 4,7 R στην Κεχρινιά, που επίσης είχε προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή

Τις τελευταίες δώδεκα ώρες, έχουν καταγραφεί 27 σεισμοί στην περιοχή, μεγέθους από 0,9 έως 3 Ρίχτερ, μετά τα 4,3 R στις 11:50 το βράδυ της Τρίτης.

Όπως είναι γνωστό, στην Αιτωλοακαρνανία, έχει γίνει αναλυτική χαρτογράφηση των ρηγμάτων, μετά από σχετική μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πριν χρόνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, επί προεδρίας Παύλου Μοσχολιού.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button