Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Π. Τσιχριτζή-Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος-απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας- Δωρίδας κι του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή με αφορμή το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη των μικρομεσαίων από την κρίση της πανδημίας.

Η Ομοσπονδία είχε εγκαλέσει το Επιμελητήριο με σαφείς αιχμές ως προς τον ρόλο του για την εκπόνηση – διαβούλευση του προγράμματος, την ενημέρωση στους επαγγελματίες της, το γεγονός ότι καταγράφτηκαν πολλοί αποκλεισμοί και εξαιρέσεις κλπ.


Ο κ. Τσιχριτζής είχε απαντήσει με ανοικτή του επιστολή , με την διοίκηση της Ομοσπονδίας να επανέρχεται στις 22 Φεβρουαρίου με νέα της ανακοίνωση.

Έτσι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επανήλθε με επιστολή του , κάνοντας λόγο για “αμηχανία” και “αποποίηση ευθυνών” εκ μέρους του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Δαβανέλλου Θεμιστοκλή.

Γράφει συγκεκριμένα ο Πάνος Τσιχριτζής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε το πρωινό της 22.02.2021 από τα διαδικτυακά ΜΜΕ την επιστολή σας προς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, σε απάντηση της από 16.02.2021 επιστολής μας. Τουλάχιστον είχατε την καλοσύνη να μας την αποστείλετε στις 1.14 το μεσημέρι.

Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την αμηχανία σας, προκειμένου αφενός μεν να φανείτε ευχάριστος στους συναδέλφους αφετέρου δε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας “πετώντας την μπάλα στην εξέδρα” κατά την ποδοσφαιρική ορολογία.

Απευθύνομαι δε προσωπικά σε εσάς διότι εσείς ενημερώνετε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθεί “ομόφωνη” απόφαση. Επίσης, εξακολουθείτε να επιμένετε αναφερόμενος στην υλοποίηση του προγράμματος και όχι στον Οδηγό του που η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ανέλαβε να υλοποιήσει.

Αυτό και μόνο φανερώνει ότι δεν έχετε κατανοήσει ακόμη βασικές αρχές. Επίσης, αφήνετε αιχμή ως προς τη δυνατότητα να αποστέλλω επιστολές ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τα Επιμελητήρια δεν είναι Σωματεία και σας παραπέμπω στην επιμελητηριακή νομοθεσία, εάν έχετε χρόνο να ενημερωθείτε.

Θα απαντήσω και στα πέντε (5) ερωτήματα τα οποία θέτετε, βέβαια το 5ο εξαφανίστηκε από τη δημοσιευμένη στα ΜΜΕ επιστολή σας.

Αναφερόμενος στα ερωτήματά σας λοιπόν έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Είναι απορίας άξιο ότι μετά από δώδεκα (12) χρόνια εφαρμογής της διαδικασίας διαβούλευσης στην ελληνική πολιτεία εσείς δεν έχετε ακούσει τίποτα, και βέβαια δεν αναφέρομαι στους συναδέλφους επιχειρηματίες, που εσείς προσπαθείτε να αναφέρεσθε προσπαθώντας να υπεκφύγετε, αλλά την Ομοσπονδία. Όταν μάλιστα διαθέτετε ιστοσελίδα που είναι συνδεδεμένη με Facebook κλπ προκειμένου να ενημερώνετε τα μέλη σας. Μέσα στα πλαίσια αυτά δεν αναζητείτε την πληροφόρηση από τους διαδικτυακούς τόπους των Υπουργείων, των Περιφερειών, των Επιμελητηρίων προκειμένου να δίνετε επίκαιρη πληροφόρηση;
2. Πράγματι δεν αναφέρθηκα στην εκδήλωση της Ναυπάκτου γιατί δεν επιθυμούσα να σας εκθέσω περαιτέρω λόγω του ότι εφαρμόσατε την τακτική “Ήλθον, είδον και απήλθον”.
3. Αναφερθήκατε στον αριθμό των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πράγματι είναι περίπου 50.000, προκειμένου να εντυπωσιάσετε. Σας πληροφορώ ότι 7.858 επιχειρήσεις υπέβαλαν πρόταση να επιδοτηθούν αλλά και πάλι κατηγορείτε το Επιμελητήριο για διαδικασίες που επέλεξε. Και σας ερωτώ: Ποιες είναι αυτές που επέλεξε το Επιμελητήριο; ;Ή προσπαθείτε και σε αυτό να εντυπωσιάσετε και να απευθύνετε κατηγορητήριο;
4. Χρησιμοποιείτε τα ονόματα άλλων Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εδραιώσετε τη θέση σας. Θα επιθυμούσα να δημοσιεύσετε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αντίστοιχη του δικού σας ψηφίσματος διαμαρτυρίας.
5. Τέλος, για το σημείο 5 της πρώτης ανάρτησής σας, όπως προείπα, ως δια μαγείας εξαφανίστηκε. Για ποιόν λόγο; Τυπογραφικό λάθος, κακή πληροφόρηση ή μέγιστο ψεύδος;

Κύριε Πρόεδρε,

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε. Πράγματι θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ευελπιστώ να το πράξετε.

Τέλος, επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι δεν πρόκειται να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα”.

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button