ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”: Η Δημοτική μηχανή να συνεχίσει να λειτουργεί

“Η Δημοτική μηχανή δεν θα πρέπει σε αυτές τις περιόδους να υπολειτουργεί αλλά αντίθετα να καλύπτει κενά που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί” αναφέρει σε ανακοίνωση ο Συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”.

Τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση πως τις επόμενες τρεις εβδομάδες η δημοτική αρχή μπορεί να πραγματοποιήσει μια πλειάδα μικροπαρεμβάσεων, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν αρκετά την εικόνα της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδυασμού:

“Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, κατά συνέπεια και ο Δήμος Μεσολογγίου. Η αναστολή αρκετών επαγγελματικών δραστηριοτήτων και ο περιορισμός της κυκλοφορίας, έχουν δημιουργήσει σκηνικό από βιβλίο του Όργουελ στην πόλη.

Παρόλο που ο πληθυσμός, ορθά δυσανασχετεί με την υπάρχουσα κατάσταση, η υγειονομική κρίση γεννά μια ευκαιρία την οποία έχει υποχρέωση η Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει. Η πρότερη περίοδος καραντίνας μας έδωσε γνώση για το πως να αντιμετωπίζουμε τα lockdown. Η Δημοτική μηχανή δεν θα πρέπει σε αυτές τις περιόδους να υπολειτουργεί αλλά αντίθετα να καλύπτει κενά που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί, ειδικά σε ότι αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίζεται σε ότι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Την περίοδο του κατ´ οίκον περιορισμού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνουν εργασίες μέσα στην πόλη που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αρκετά δύσκολες να πραγματοποιηθούν. Στην πρώτη καραντίνα δεν αξιοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία, τώρα όμως μπορούμε. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να γίνουν διαγραμμίσεις δρόμων, διαβάσεων, αφαίρεση παράνομων πινακίδων, τοποθέτηση κυκλοφοριακής σήμανσης, περαιτέρω καθαρισμός φρεατίων, κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, καθάρισμα στα αυλάκια περιοχών που κινδυνεύουν με υπερχείλιση, καλλωπισμός δέντρων, επισκευές πεζοδρομίων, επισκευές αστικού εξοπλισμού, αποτελεσματικότερος καθαρισμός δρόμων και πεζοδρόμων, καθαρισμός δημοτικών κτιρίων και πολλές ακόμα ενέργειες.

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες η δημοτική αρχή μπορεί να πραγματοποιήσει μια πλειάδα μικροπαρεμβάσεων, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν αρκετά την εικόνα της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου. Μπορούν να γίνουν ευκολότερα παρατηρήσεις αστοχιών, καταγραφή προβλημάτων και σχεδιασμός λύσεων. Η δημοτική αρχή χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτές τις 20 μέρες ως ευκαιρία, μια ευκαιρία να κερδηθεί χαμένο έδαφος.

Γιώργος Λαμπρόπουλος

εκ μέρους του Συνδυασμού

Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button