Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα – αρθρίτιδα ώμου: Σύγχρονες θεραπείες με άμεση αποκατάσταση!

Η ορθοπεδική άνω άκρου είναι μια εξειδίκευση της ορθοπεδικής που προσφέρει ίαση στο τραύμα ή στην πάθηση που δημιουργείται με το πέρας των χρόνων ή εξαιτίας άλλου παράγοντα που εμφανίζεται στην ζωή του κάθε ασθενούς.

Μερικές από τις παθήσεις που βρίσκουν ίαση με σύγχρονα μέσα, είναι:


Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Η σύγχρονη εγχείρηση απελευθέρωσης καρπιαίου σωλήνα με ενδοσκοπική μέθοδο, είναι στην ουσία η καλύτερη επιλογή για την πλειοψηφία των ασθενών, αφού είναι πιο σύντομη, ενώ η ανάρρωση είναι άμεση και χωρίς σημαντικό πόνο.

Η επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία ή με μέθη ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Η διάρκεια του χειρουργείου δεν ξεπερνάει τα 20 λεπτά. Δεν χρειάζεται να παραμείνει ο ασθενής στην κλινική, αλλά επιστρέφει σπίτι του άμεσα.

Το χειρουργημένο χέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα μετά το χειρουργείο, μετά την πρώτη αλλαγή που θα κάνει. Ο επίδεσμος για κάποιες μέρες είναι απαραίτητος.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ο ασθενής δεν έχει καμία ουλή στην περιοχή του καρπού και της παλάμης.

Αρθρίτιδα ώμου

Ο ώμος μπορεί να παρουσιάσει εκφυλιστική αρθρίτιδα, μετατραυματική, φλεγμονώδη, μεταλοιμώδη και άλλου τύπου αρθρίτιδες πιο σπάνιες, οι οποίες αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών, εμφανίζοντας έντονο πόνο, αδυναμία, αίσθημα κριγμού της άρθρωσης.

Αν αποτύχει η συντηρητική θεραπεία για την αρθρίτιδα ώμου, σειρά παίρνει η αρθροσκόπηση, η οποία μπορεί να ομαλοποιήσει τις εκφυλισμένες επιφάνειες. Οριστική θεραπεία έρχεται με την αρθροπλαστική, η οποία αντικαθιστά όλη την άρθρωση μετά από μία εκτεταμένη καταστροφή. Χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα τα οποία μειώνουν τον πόνο και επαναφέρουν την λειτουργικότητα της άρθρωσης.

Παγωμένος ώμος

Ο παγωμένος ώμος χαρακτηρίζεται κυρίως από επώδυνη δυσκαμψία, κυρίως τις πρωινές ώρες. Σε τελικό στάδιο ο ασθενής δεν μπορεί να εκτελέσει απλές κινήσεις της ημέρας όπως είναι το πλύσιμο των δοντιών.

Μπορεί να μην υπάρχει αίτιο ή ο πόνος στον ώμο να έχει προέλθει μετά από τραυματισμό ή εξαιτίας άλλων παθήσεων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

Ο παγωμένος ώμος μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε συστήνεται αρθροσκόπηση, με απελευθέρωση του θυλάκου και συμφύσεων.

Dr. Πάντος Παναγιώτης

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Άνω Άκρου

https://www.elbowandshoulder.gr/

 

 

 

 

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button