Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Επιστολή στην Κεραμέως για το Τμήμα ΔΠΠΝΤ από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιτωλ/νίας

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας για την κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ και την μετονομασία του σε Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Ουσιαστικά ο Σύνδεσμος ζητά μεν να δημιουργηθεί Ιστορικό – Αρχαιολογικό, χωρίς όμως να καταργηθεί το Τμήμα ΔΠΠΝΤ, ενώ παράλληλα να μην μεταφερθει ούτε το ΔΠΠΝΤ αλλά ούτε και το Μηχανικών Περιβάλλοντος (πρώην ΔΠΦΠ) στην Πάτρα.

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως:

“Κυρία Κεραμέως

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, ως επιστημονικός και μορφωτικός φορέας στηρίζει την ίδρυση Ιστορικού – Αρχαιολογικού Τμήματος στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Στερεάς με δυνατότητες πλαισίωσης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρει το Τμήμα αδικεί την πόλη που για 35 χρόνια φιλοξένησε πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει σκοπιμότητες διότι δεν έχει ληφθεί με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Κάθε Πανεπιστήμιο καταξιώνεται με το έργο του, το ερευνητικό και το επιστημονικό, και δεν έχει ανάγκη άλλες Σχολές για να επιβιώσει και να επιβεβαιώσει την παρουσία του, ούτε χρειάζεται το πλήθος των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων διασκέδασης για να υπάρξει!

Το Αγρίνιο διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές (αίθουσες, εργαστήρια, βιβλιοθήκες) από το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών  που πρόσφατα καταργήθηκε, επίσης διαθέτει Αρχαιολογικό Μουσείο, Συνεδριακούς χώρους, επιστημονικούς και μορφωτικούς φορείς και η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για να δραστηριοποιηθεί επιστημονικά ( ανασκαφικό έργο).

Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί μια περιοχή με πλούσια ιστορία και σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις (αρχαίο Θέρμο, Πλευρώνα, Καλυδώνα, Στράτος, Οινιάδες, Τριχώνιο, Πάλαιρος, Ακρόπολη Θεστιέων, Μακύνεια, Βουκάτιον, Αλυζία, Φοιτίαι, Λιμναία…) και πολλές άλλες που ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί γιατί δεν έχουν γίνει ανασκαφές. Συνεπώς η παρουσία του Πανεπιστημίου θα προσφέρει πολλά στην ανάδειξη και στη διάσωση της αρχαίας κληρονομιάς.

Κυρία Υπουργέ σας καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, ως φορέας της πόλης, και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ρυθμιστούν τα τρέχοντα ζητήματα.

Το Ιστορικό –Αρχαιολογικό Τμήμα μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Αγρινίου μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν αναιρεθούν
α) η απόφαση κατάργησης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και
β) η απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πάτρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button