Μουσική

Συναυλία Μουσικού Σχολείου για την ΕΛΕΠΑΠ

epi-mousiko-sxoleioΤο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου ενισχύει τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ, διοργανώνει συναυλία των καθηγητών του σχολείου.

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


Θα παρουσιαστούν έργα    των συνθετών W.A.Mozart,A.Vivaldi,S.Rachmaninoff, A. Piazzola, R. Dyenz, H.Villa Lobos, A. Adam κ.α.

Στην σχετική πρόσκληση τονίζεται: “Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα δώσει δύναμη να συνεχιστεί το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.”

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, παίζουν μουσική για τα παιδιά

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου ενισχύει τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.

Παρουσίαση: Άννα Θεοτοκάτου

Επιμέλεια ήχου-προβολών: Γεώργιος Χαραλάμπους

Επιμέλεια εκδήλωσης και εντύπων: Ελένη Αθανασιά

Μπαξεβάνη Ελπίδα

Η Ελπίδα Μπαξεβάνη γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε πιάνο και θεωρητικά σε ηλικία 9 ετών, στο ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απ’όπου  αποφοίτησε με πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Πιάνου και Φυγής. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση «Ευρωπαϊκή κλασσική μουσική» με ειδίκευση στο πιάνο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διακεκριμένους πιανίστες όπως: Δημήτρης Τουφεξής, Daniele Petralia,Lilia Boyadjieva κ.α. καθώς και σε σεμινάρια μουσικής παιδαγωγικής σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οικονόμου Χαράλαμπος

Αριστούχος της τάξης του Ευάγγελου Ασημακόπουλου κ της Λίζας Ζώης πήρε το πτυχίο κιθάρας το 2000 από το Ωδείο Αthenaeum. Το 2006 ολοκληρώνει της σπουδές στην κιθάρα με την απόκτηση της δεξιοτεχνίας κ του διπλώματος. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει δεκάδες φεστιβάλ κ master class στην Ελλάδα κ το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία αξιόλογη τάξη μαθητών που διακρίνονται σε διαγωνισμούς κ σεμινάρια. Από το 2002 εργάζεται ως συμβασιούχος καθηγητής κιθάρας σε μουσικά σχολεία κ ωδεία.

Πρωτόγερος Δημήτρης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1982 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών και πήρε πτυχίο στα Ανώτερα Θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φυγή) και το 2006 δίπλωμα στην κλασική κιθάρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ευ. Ασσημακόπουλο και διδάσκει στη δευτεροβάθμια από το 2001.

Σαγώνα Αμαλία

Η Αμαλία Σαγώνα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση : Πιάνο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές της στο Πιάνο στα πανεπιστήμια :Bowling Green State University και Ohio State University των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει πιάνο ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Τσιπουρίδης Γεώργιος

Ο Τσιπουρίδης Γεώργιος γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας τον Φεβρουάριο του 1983. Απόφοιτος δημοτικού ωδείου Δράμας. Απόφοιτος μουσικού σχολείου Δράμας Απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής σχολής. Έχει παρακολουθήσει Master Class στην Κωνσταντινούπολη, στον Λίβανο και στην Τυνησία από μεγάλους δεξιοτέχνες στο κανονάκι και στην αραβοπερσική μουσική. Συναυλίες ανά την Ελλάδα με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου Πέτρος Γαϊτάνος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και πολλούς άλλους μουσικούς. Εκπροσώπησε την ελληνική αποστολή σε πανευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων παραδοσιακής μουσικής στην Γαλλία, Ελβετία και Πορτογαλία. Συνεργασίες με πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα Μέλος μουσικών συγκροτημάτων “εμπειροτέχνες” “larmee d’orient” και ρεμπέτικης κομπανία Καβάλας. Παράλληλα τα τελευταία 9 χρόνια είναι εκπαιδευτικός σε μουσικά σχολεία της Ελλάδας με ειδίκευση στο κανονάκι (Δράμα-Βόλο-Αγρίνιο).

Τσολάκης Πέτρος

Ο  Πέτρος Τσολάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981.Ξεκίνησε μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι σε ηλικία 12 ετών. Συνέχισε με θεωρητικές σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με ειδίκευση στο Λαούτο. Τα τελευταία χρόνια είναι αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Φεγγούλης Σεραφείμ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1976 και ασχολείται με τακρουστά όργανα από την ηλικία των 14. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του Τ.Ε.Ι. Άρτας και απόφοιτος του μοντέρνου και του παραδοσιακού τμήματος (drums Και παραδοσιακά κρουστά) του Ωδείου Φ. Νάκας στην Αθήνα. Το 2007 και ύστερα από εξέτάσεις γίντεται δεκτός στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης αλλά δεν ακολούθησε. Έχει συμμετάσχει σε folk festivals σε Ουγγαρία και Γαλλία και σε 4 jazz festivals που πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο.

Γιώργος  Χαραλάμπους

Γιος του αείμνηστου Κύπριου μουσικοπαιδαγωγού Ανδρέα Χαραλάμπους ,είναι διπλωματούχος πιανίστας με ειδίκευση στην Jazz & modern performance με δάσκαλο τον Vic Salvo καθηγητή του Berklee College of Musicτης Βοστώνης . Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην Ακαδημία Καλών  Τεχνών  Πάφου στην Κύπρο. Το 1994 παρακολούθησε τρίμηνο course στην Ακαδημία μουσικής της Σόφιας στην Βουλγαρία, με την διάσημη πιανίστα Lidia Kuteva. Για 11 χρόνια εργάστηκε στα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κύπρου (Cypria Marris , Paphianbay , Paphos Amathus , Annabelle , Laurabeach κα.) και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Μ. Λιδάκης ,Κ. Μακεδόνας , Μ. Χατζηγιάννης , Ά. Μοσχοβάκης κλπ. Το 1997 επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Αγρίνιο, όπου και διαμένει μόνιμα. Υπηρετεί από το 1998 στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου .Το 1999 δημιουργεί την Παιδική χορωδία του Δήμου Θεστιέων (με περίπου 100 μέλη – παιδιά).

«Μουσική για τα παιδιά»

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα 19:30

Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου

Πρόγραμμα

·         Sonata in C,RV 23 Prelude A.Vivaldi

·         Sonata in C,RV 23 Giga

·         Concerto in C for Recorder, RV 443 :Largo

·         Concerto in C for Sopranino Recorder,  RV 444 :Largo

Φλάουτο με ράμφος: Πάνος Μαμασούλας,

 Πιάνο: Ελπίδα Μπαξεβάνη

Andante  για φλάουτο και ορχήστρα, ΚV315  W. A. Mozart

Φλάουτο: Βουλγαράκη Γεωργία,

Πιάνο: Σαγώνα Αμαλία

·         Σονάτα Νο 28  για βιολί και πιάνο  W. A. Mozart

·         Vocalise op. 34 No 14 για βιολί και πιάνο   S. Rachmaninoff

Βιολί: Γούτου Μαρία,

Πιάνο: Μπαξεβάνη Ελπίδα

·         Tango en Skai     R.Dyens

Κιθάρα: Τάσος Κουτσοσπύρος

·         For Sepora  Trio Rosenberg

·         Inspiration  Gipsy Kings

Κιθάρα:               Τάσος Κουτσοσπύρος, 

Δημήτρης Πρωτόγερος,

Νίκος Κουτσοσπύρος,

 Καχόν: Λειτούργης Φώτης

·         Café 1930  A. Piazzolla

 Βιολί: Γούτου Μαρία,

 Κιθάρα: Οικονόμου Χάρης

·         Alba Nera  Roland Dyens

·         Etude No 11 H. Villa Lobos

Κιθάρα:  Οικονόμου Χάρης

·         Oblivion  A. Piazzolla

Βιολί: Γούτου Μαρία,

Φλάουτο: Βουλγαράκη Γεωργία,

Πιάνο: Μπαξεβάνη Ελπίδα

·         holy night  A.Adam

·         Η καρδιά πονάει  όταν ψηλώνει    

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης                                                                                            

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Φωνή: Ευγενία Γρέντζελου,

Πιάνο: Γιώργος Χαραλάμπους

·         Σουίτα Νιαβέντ

·         Μαντηλάτος Χιτζάζ

 Κανονάκι: Τσιπουρίδης Γιώργος,

 Κλαρίνο: Καραντζίνης Γιώργος,

 Λαούτο: Τσολάκης Πέτρος,

 Κρουστά: Φεγγούλης Μάκης,

 Ούτι: Καραγεώργος Παναγιώτης

Οι καθηγητές

Βουλγαράκη Γεωργία.

Η Γεωργία Βουλγαράκη  γεννήθηκε το 1987 στη Λάρισα και ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου σε ηλικία 11 ετών, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Τον Ιούνιο του 2011 αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Μουσικών σπουδών στην Κέρκυρα, με καθηγήτρια τη Ρία Γεωργιάδου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης και με βαθμό «’Άριστα». Το 2009-2010 ήταν φοιτήτρια στην κατεύθυνση εκτέλεσης στο Anton Bruckner University(Linz,Αυστρία)δίπλα στην καθηγήτρια Gisela Mashayekhi-Beer. Παρακολούθησε πολλά masterclass στην  Ελλάδα και στην Αυστρία με διακεκριμένους φλαουτίστες όπως η Ναταλία Γεράκη, η Κατερίνα Τσεντς, ο Δημήτρης Φωτόπουλος,ο Robert Aitken, ο Karl-Heinz Schutz,ο Wil Offermans, η Francesca Canali,η Claire Genewein κ.α. Κέρδισε το 2ο(2008) και 3ο (2009) βραβείο του ετήσιου διαγωνισμού των φοιτητών της κατεύθυνσης εκτέλεσης του Τ.Μ.Σ..Τον Απρίλιο του 2011 εκπροσώπησε το Τ.Μ.Σ.  στο Trapani της Σικελίας στο “Mediterranean Sounds Festival”.Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ορχήστρα του  Τ.Μ.Σ.

Γούτου Μαρία

Απόφοιτος Ιονίου Πανεπιστημίου και διπλωματούχος βιολιού. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και Master Class βιολιού, σεμινάρια ορχήστρας και θερινές μουσικές ακαδημίες με υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: S. Kravtchenko, Broon, Χατζηνίκο και Beluskaka. Έχει συμπράξει σε πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων με πολλά σύνολα όπως: σύνολο Afetti (Παλαιάς Μουσικής), Nuevo Siete ensemble (όπου είναι και μέλος), σαν πρώτο βιολί με την Συμφωνική Ορχήστρα Περιφέρειας Κρήτης, την Ορχήστρα Πατρών (όπου είναι μέλος), την Ορχήστρα Αθηνών κ.ά., με τους: Dulce Pontes, Javier Di Ciriaco, Γ. Κατσαρό, Μ.Φαραντούρη, Ε. Αρβανιτάκη, Ν. Ξυδάκη, Α. Κανελίδου, Λ. Κηλαηδόνης, σε μεγάλες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ζάππειο (συνεργασία με την ΕΡΤ), Badminton. Στο ενεργητικό της έχει ηχηγραφήσεις σε CD: «Αντίς για Όνειρο» για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2004, «Δυνατά» της Ε. Αρβανιτάκη, «Modes Moods» music by Mikis Theodorakis, «Νικ. Χαλικιόπουλος – Μάντζαρος» σε Α΄ εκτέλεση.     

Ευγενία  Γρέντζελου

Διπλωματούχος  κλασικής κιθάρας με δάσκαλο τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Ευάγγελο Ασημακόπουλο & πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (αρμονίας , αντίστιξης , φυγής). Παρακολούθησε σεμινάρια και Masterclasses κιθάρας σε Αθήνα , Κέρκυρα ,  Πάτρα , Βόλο κα , με καταξιωμένους βιρτουόζους  όπως Κ.Κοτσιώλη,R. Dyens ,M. Barrueco  και συνθέτες όπως Θ. Αντωνίου , Μ.Αδάμη κ.α. Παράλληλα ασχολήθηκε με την μεγάλη της αγάπη ,το τραγούδι .Από παιδί ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος της Πειραματικής χορωδίας του Αγρινιώτη μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου  και της χορωδίας    «ΟΡΦΕΑΣ» Αγρινίου. Έλαβε μέρος ως σολίστ  σε φεστιβάλ χορωδιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστραλία , Γαλλία , Ιταλία , Αμερική). Το 1996 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ασ’το φεγγάρι να μιλήσει» σε στίχους-μουσική του Β. Παπαδογιώργου. Το 1997 δημιούργησε την παιδική χορωδία Αγίου Κωνσταντίνου (με συμμετοχές σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ χορωδιών σε άλλες πόλεις) την οποία μεταφέρει στην αγκαλιά της ΓΕΑ για 2 χρόνια ακόμη. Από το 2000 έως σήμερα υπηρετεί ως καθηγήτρια κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Κουτσοσπύρος Αναστάσιος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1989, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα το 2010 παίρνοντας δίπλωμα με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα τελείωσε και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ευ. Ασσημακόπουλο.

Λειτούργης Φώτης

Ο Λειτούργης Φώτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1982.Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και Διπλώματος Ευρωπαϊκών Κρουστών. ’Εχει συνεργαστεί με την ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την ορχήστρα των Χρωμάτων,το σύνολο Θεόδωρος Αντωνίου, καθώς και με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Μαρία Φαραντούρη, το Σάκη Μπουλά, το Γιώργο Χωραφά κ.α. Ήταν μέλος του συνόλου κρουστών «ΤΥΠΑΝΑ» με το οποίο εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει εργαστεί ως καθηγητής Κρουστών σε Ωδεία και Φιλαρμονικές της Κέρκυρας και στα μουσικά σχολεία Κέρκυρας και Λευκάδας. Σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου.

Μαμασούλας Πάνος

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Αυγερινό. Έχει συνεργαστεί ως Percassionistas με όλη τη μουσική σκηνή της Αθήνας .Έχει γράψει μουσικές για τηλεόραση, θέατρο, ντοκυμαντέρ, καθώς και πολλά τραγούδια. Το Φλάουτο με ράμφος (φλογέρα) το μελέτησε για τις ανάγκες τού σχολείου.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button