Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύναξη Αναγνωστών, Ιεροπαίδων και Υποψηφίων Κληρικών στο Αγρίνιο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού για την Εορτή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το, Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν οι Αναγνώστες, οι Ιερόπαιδες και οι Υποψήφιοι Κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά και καρδιακά στο τέλος της Ακολουθίας. Μοιράστηκε μαζί τους τις δικές του παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια που διακονούσε ως ιερόπαις στο Ιερό Βήμα της Εκκλησίας του χωριού του στη Σάμο και στη συνέχεια ως αναγνώστης στον Πειραιά.


sinaksi (2)

Τόνισε στα παιδιά, ότι αυτή η διακονία τους μέσα στην Εκκλησία είναι πολύ σημαντική και σπουδαία και θα πρέπει να την επιτελούν με σοβαρότητα, ιεροπρέπεια και σεβασμό. Αναφέρθηκε στον κίνδυνο της εξοικείωσης με τον χώρο του Ναού και με τα τελούμενα και τους επέστησε την προσοχή να κινούνται με σεβασμό, διάκριση και να μην ξεχνούν, ότι το έργο τους είναι ιερό και μοιάζει με αυτό των αγγέλων.

Ανακοίνωσε, ότι στο νέο τομέα ποιμαντικής Αναγνωστών, Ιεροπαίδων και Υποψηφίων Κληρικών που δημιούργησε, όρισε υπεύθυνο τον π. Ιωάννη Γκιάφη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, συνεπικουρούμενο από τον εκάστοτε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως. Θα οργανώσουν τους Αναγνώστες και τους Ιερόπαιδες σε ομάδες και θα φροντίζουν για την κατάρτιση και την επιμόρφωσή τους, αλλά και την αλληλογνωριμία τους, μέσα από μηνιαίες συνάξεις, εκδρομές, λατρευτικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες.

Κάλεσε τους αναγνώστες που έχουν χειροθετηθεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά, αλλά και από τον ίδιο να διακονούν πλησίον του, ώστε να μαθητεύουν και να μυούνται στο τυπικό της Εκκλησίας μας. «Γνωρίζω, ότι αυτό είναι κάτι καινούργιο για την τοπική μας Εκκλησία, αλλά επιθυμούμε να το καλλιεργήσουμε και να το αναπτύξουμε, γιατί μέσα από εσάς οραματιζόμαστε τους αυριανούς διαδόχους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

sinaksi (3)

Αναφερόμενος στους υποψηφίους κληρικούς, που συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού, υπογράμμισε, ότι το πρώτο και σημαντικότερο έργο του Επισκόπου είναι η εξεύρεση και η χειροτονία καλών, αξίων και ικανών κληρικών. Επίσης απηύθυνε και πάλι προσκλητήριο σε άνδρες, που αισθάνονται την κλίση του Θεού να έρθουν με θάρρος και φόβο Θεού να ενταχθούν στις τάξεις των κληρικών και να διακονήσουν την τοπική μας Εκκλησία.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας, πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Σιλουανό Ψιλλιά, καλώντας τον να διακονήσει με συνέπεια τους πιστούς και να μη λησμονεί, ότι στο μυστήριο της Μετανοίας πρέπει να αναδεικνύεται η αγάπη του Θεού. Η εξομολόγηση δεν είναι ένα δικαστήριο, αλλά είναι ένα θεραπευτήριο και ο εξομολογούμενος περιμένει την αγάπη του Θεού για να επουλώσει τις πληγές και τα τραύματα που του προκάλεσε η αμαρτία.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/7rJ6zMiRSTqDiQJfA

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button