Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Τη Δευτέρα 25/9/2023 αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Ανυπότακτο Αγρίνιο» συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου.

Τονίζει η σχετική ενημέρωση:


«Ενημερωθήκαμε για όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές δομές. Οι εργαζόμενοι μας έθεσαν τα αιτήματά τους που αφορούν την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, τις υπερωρίες τους, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την απόδοση χωρίς διαδικασίες έφεσης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού και την προμήθεια νέου, την αντίθεση τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την 6ημερη εργασία κ.α.

Το σημείο όμως που επικέντρωσε την κουβέντα μας ήταν η κατεύθυνση δημιουργίας «αναπτυξιακών οργανισμών» που θα αλλάξει άρδην την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για τους ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα η πρόθεση της Κεντρικής Διοίκησης και όσων υιοθετούν τέτοιες πρακτικές είναι να περάσουν με ταχείς διαδικασίες κομμάτια των υπηρεσιών του Δήμου σε αυτούς τους οργανισμούς. Ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ που διεξάγεται μέσω του περίφημα ΕΣΠΑ προωθεί τέτοιες επιλογές «ανάπτυξης» προκειμένου τα χρήματα αυτά να καταλήγουν σε συγκεκριμένες τσέπες. Οι κοινωνικές μας ανάγκες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη διατήρηση και επέκταση του δημόσιου χαρακτήρα των Δήμων. Οτιδήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι». 

anypotakto (1)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button