Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συναντήθηκαν στο γήπεδο Αιτωλικού για τους βανδαλισμούς και… διαπίστωσαν συναθροίσεις (φωτο)

Στο γήπεδο του Αιτωλικού βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρος, όπου διεξήχθη συνάντηση με εκπροσώπους φορέων ώστε να συζητηθεί το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των συνεχών βανδαλισμών και κλοπών εντός του χώρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Λύρος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, εκτός του βασικού θέματος, αυτό που διαπιστώθηκε και συζητήθηκε ήταν οι συναθροίσεις που διαπιστώθηκαν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου:

«Στο γήπεδο του Αιτωλικού σήμερα συζητήσαμε για το πως μπορούμε να το προστατεύσουμε από τους συνεχείς βανδαλισμούς και κλοπές.

Πέραν των άλλων όμως εκεί συνεχίζονται οι συναθροίσεις με ότι συνεπάγεται για την δημόσια υγεία αυτή την περίοδο…

Λάβαμε συγκεκριμένες αποφάσεις και την προσπάθεια θα συνδράμει και η Αστυνομία. Άλλωστε ο αστυνομικος διευθυντής Γ. Νταλαχάνης είναι πάντα δίπλα μας σε όλα τα αιτήματά μας.

Είναι μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παλέψουμε για την καταπολέμηση παθογενειών.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ
Συντονίζουμε , δρούμε άμεσα .
Είμαστε δίπλα στους Δημότες μας»!

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά την ανάρτηση του κ. Λύρου και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Η προστασία του γηπέδου Αιτωλικού «επί τάπητος»

Τα προβλήματα βανδαλισμών, αλλά και οι συναθροίσεις που εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στο γήπεδο Αιτωλικού απασχόλησαν την επίσκεψη εργασίας του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου σήμερα το μεσημέρι.

Παρόντος του αστυνομικού διευθυντή Αιτωλίας Ιωαν. Νταλαχάνη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού Κ. Μαντζή, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γ. Σωτηρακόπουλου και φυσικά ανθρώπων της διοίκησης του Άρη Αιτωλικού, έγινε ενδελεχής συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών και της «θωράκισης» του γηπέδου από τις συνεχείς ζημιές.

Ακόμη περισσότερο λόγω του φόβου για την εξάπλωση του κορωνοϊού πρέπει να σταματήσουν οι κάθε είδους συναθροίσεις στο χώρο κυρίως από Ρομά που κατοικούν στην γύρω περιοχή.

Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι η άμεση προστασία του γηπέδου με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, συναγερμού και καμερών στο χώρο. Παράλληλα η Αστυνομία θα εντείνει τις περιπολίες και θα επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που γίνονται αντιληπτές συναθροίσεις κ.λπ.

Από την δημοτική αρχή εξετάζονται και άλλα μέτρα ενώ ο Κώστας Λύρος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί και το έργο αντικατάστασης του τάπητα του γηπέδου Αιτωλικού, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Leader.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε προς όσους δεν σέβονται τον χώρο ότι ως δήμος θα προσπαθήσουμε για την προστασία του. Αυτό το αποδεικνύει και η εδώ παρουσία του αστυνομικού διευθυντή κ. Νταλαχάνη αλλά και οι αποτρεπτικές ενέργειες για βανδαλισμούς στις οποίες θα προχωρήσουμε άμεσα. Τονίζω σε όλους ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για δημόσιες συναθροίσεις, ειδικά τούτη την περίοδο που η χώρα απειλείται από τον κορωνοϊό, και τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται αναλόγως κι άμεσα», δήλωσε ο Κώστας Λύρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button