Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ – «Δήμητρα»

po-aggelopoulos-xaroutounian

Η ανάγκη για νέες ιδέες, εκπαίδευση, καινοτομίες και περισσότερες ενέργειες, προκειμένου να αναπτυχθεί και στηριχθεί ακόμη περισσότερο ο αγροτικός τομέας και δη οι νέοι αγρότες, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος με τον πρόεδρο του «ΕΛΓΟ – Δήμητρα» Σέρκο Χαρουτουνιάν.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που είχαν, μετά τη συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ), του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ» και του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) (Agrocert), στο νέο «Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα».
Συγκεκριμένα συζητήθηκε η προσπάθεια εκπαίδευσης ανέργων στον πρωτογενή τομέα και η δημιουργία ειδικών γραφείων υποστήριξης των αγροτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε και η συγκέντρωση όλων των αγροτικών δομών σε ένα πολυδύναμο Ερευνητικό Κέντρο που μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες μιας ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής, όπως πρόσφατα είχε ζητήσει και με επιστολή – παρέμβασή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Επιπλέον συζητήθηκε και η δημιουργία ενός Κέντρου Μεταφοράς Καινοτομίας προκειμένου οι επιστήμονες των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μπορέσουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και την υποστήριξη του αγροτικού τομέα.
Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια ευρεία εκδήλωση στην Περιφέρεια, η οποία και θα έχει ως θέμα την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και την περαιτέρω προώθησή τους στην αγορά.
«Τα προβλήματα που εμφανίζει ο πρωτογενής τομέας είναι πολλά, η ηλικιακή διάρθρωση του αγροτικού πληθυσμού, η ελλιπής εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, οι μεγάλες αδυναμίες στον τομέα διακίνησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων κ.α. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των αγροτών και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και του «ΕΛΓΟ – Δήμητρα» να μπορέσουμε να τα αμβλύνουμε μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.
Στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλου με τον κ. Χαρουτουνιάν συμμετείχαν ο Διονύσης Μαυρόγιαννης, πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Π.Δ.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αχαΐας και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button