Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή

koi-astynomikoi-akarnanias-mitropoulos
Συνάντηση εργασίας αστυνομικών της Ένωσης Ακαρνανίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιο Μητρόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες (4/4) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας:

“Σήμερα, 04 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσής μας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, συνάντηση εργασίας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο κ. Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Στη συζήτηση τέθηκαν υπόψη του κ. Γενικού ζητήματα που χρονίζουν και απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ακαρνανίας. Ειδικότερα, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, η αύξηση της γραφειοκρατίας, η καταπόνηση του προσωπικού με την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω συνεχών καθημερινών μέτρων, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών έδρας και των περιφερειακών τμημάτων, ελλοχεύει κινδύνους για όλους, αστυνομικούς και πολίτες. Επίσης, τέθηκε το θέμα της χορήγησης των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, τη συχνή συγκρότηση της Διμοιρίας Υποστήριξης που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, τη μη εφαρμογή της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, ανατρέποντας έτσι τον υπηρεσιακό και οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά και θέματα που αφορούν την εποπτεία των Υπηρεσιών.

Εκτενή συζήτηση έγινε για το σοβαρό πρόβλημα της φιλοξενίας μεταναστών με μεταδοτικές ασθένειες στα κρατητήρια του Τ.Μ.Δ. Αγρινίου, η πορεία αποθεραπείας τους, οι κανόνες υγιεινής στους χώρους εργασίας, η προστασία των συναδέλφων και των κρατουμένων από πιθανή μετάδοση των ασθενειών, ο χρόνος που θα παραμείνουν στα κρατητήρια, η συχνή απολύμανση – απεντόμωση που θα πρέπει να γίνεται, τα υλικά που πρέπει να χορηγούνται άμεσα (γάντια , μάσκες, απολυμαντικά υγρά κτλ) και η έγκριση δαπάνης για την καλύτερη – ασφαλέστερη φύλαξη και λειτουργικότητα των κρατητηρίων.

Για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή μας, η Ένωσή μας πρότεινε:

α) τη συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Μέτρων Τάξης, για την αντιμετώπιση των συχνών μέτρων τάξης, όπως μέτρα στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αθλητικές εκδηλώσεις (γήπεδο «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», μικτές περιπολίες, μεταγωγές, πεζές περιπολίες κλπ.).

β) Αστυνομική Υπηρεσία στον Κρατικό Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας Αιτ/νιας, με διοικητική υπαγωγή στο Α.Τ. Βόνιτσας. Η ανωτέρω Υπηρεσία θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα τόσο στην αστυνόμευση του Αερολιμένα όσο και της ευρύτερης περιοχής του Α.Τ. Βόνιτσας. Επισημάνθηκε ότι ο προαναφερόμενος αερολιμένας λειτουργεί καθ’ όλο το έτος.

γ) Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η παράδοση του έργου και απαιτείται η αστυνόμευση της.

Επιπλέον, η Ένωσή μας επιθυμεί να ιδρυθεί το Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου και να στελεχωθεί με προσωπικό που θα προέλθει από έκτακτες μεταθέσεις εκτός Δ.Α. Ακαρνανίας (χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού) με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης της Δ.Α. Ακαρνανίας.

Ο κ. Γενικός από την πλευρά του, αφού άκουσε με προσοχή όλα τα παραπάνω, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπισή τους, την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων, την άμεση εκ νέου συνάντηση για την πορεία επίλυσης των προβλημάτων στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΚΩΣΤΑΚΗΣ Αντώνιος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΛΑΧΑΝΑΣ Θεόδωρος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button