Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση Μητροπολίτη Δαμασκηνού με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων- τί αποφάσισαν

Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος Ολυμπία Βικάτου δέχθηκε στο Γραφείο του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Η συζήτηση ήταν στοχευμένη και ιδιαίτερα εποικοδομητική με την κυρία Βικάτου να ενημερώνει τον κ. Δαμασκηνό για διάφορα θέματα ενώ ελήφθησαν και ενδιαφέρουσες αποφάσεις.


Επισημαίνεται πως «η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και φάνηκε η διάθεση να ξεκινήσει μία νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την καλύτερη και ταχύτερη προώθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μητρόπολη αποφασίστηκε:

1. Να ξεκινήσει η διαδικασία καταλογογράφησης όλων των εκκλησιαστικών κειμηλίων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

2. Στην Ιερατική Σύναξη του Ιανουαρίου να μιλήσει η κ. Βικάτου με θέμα: «Η σπουδαιότητα της καταλογογράφησης των εκκλησιαστικών κειμηλίων και η αναγκαιότητα υλοποίησης της», με σκοπό την άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Ιερέων πάνω στο θέμα αυτό.

3. Με ευθύνη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων να γίνει η μεταφορά των εκκλησιαστικών κειμηλίων από τα Εξωκκλήσια και τα Παρεκκλήσια στους Ενοριακούς Ναούς και η αποθήκευση τους σε ειδικά διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους.

4. Στην Ιερατική Σύναξη του Μαρτίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων να πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Η παρουσίαση των εκκλησιαστικών μνημείων και το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας τους».

5. Να συγκεντρωθούν όλες οι ώριμες μελέτες που αφορούν εκκλησιαστικά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε με σκοπό να προωθηθούν προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

6. Στο προσεχές μέλλον θα οριστούν από κοινού επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνιού και της κ. Βικάτου στα σημαντικότερα μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button