ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας

Με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα κ. Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκαν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Κατσούλας, ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας κ. Δημήτρης Αρσένης, ο επικεφαλής Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμφιλοχίας κ. Νίκος Παπαθεοδώρου και ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής για το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν το χρόνιο αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με τον αρχικό σχεδιασμό ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας.


Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης για την σωτηρία του ιδρύματος από την φθορά και την εγκατάλειψη.

Ο διοικητής κ. Καρβέλης υποσχέθηκε πως το προσεχές διάστημα θα γίνει αυτοψία στο χώρο του ιδρύματος να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να μπορέσει το ΚΕΦΙΑΠ σε πρώτη φάση να λειτουργήσει ως κλειστή δομή νοσηλείας 10 κλινών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Κατσούλας τόνισε ότι ο δήμος Αμφιλοχίας θα είναι αρωγός, στο μέτρο του δυνατού, στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων, την αναβάθμιση και λειτουργία του ιδρύματος.

Τα προβλήματα στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, ανακίνησαν πριν δύο χρόνια περίπου, Σωματεία και Φορείς της περιοχής και κυρίως τα Σωματεία Συνταξιούχων, εκδίδοντας μάλιστα και ψήφισμα που στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το ΚΕΦΙΑΠ σήμερα έχει γιατρό για τρεις ημέρες την εβδομάδα και επισκέπτεται 400 ασθενείς περίπου το μήνα. Ένας αριθμός ασθενών που δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την περιοχή η διατήρηση και εξέλιξη του ΚΕΦΙΑΠ.

e-maistros.gr


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button