ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση με τις σχολικές τροχονόμους είχε ο Θάνος Μωραΐτης

«Τα αιτήματα τους, είναι παραπάνω από δίκαια»

Με το Δ.Σ του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, στο γραφείο του στο Αγρίνιο, κάνοντας ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών τροχονόμων, μίλησαν για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, καθώς και για την εγκατάλειψη που υφίστανται από την πολιτεία:


Όπως σημείωσαν, δουλεύουν υπό καθεστώς υποκρυπτόμενης εξαρτημένης εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως “εθελοντική”, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης. Λαμβάνουν, δε, μία μικρή μηνιαία αποζημίωση, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται ούτε στην προσφορά ούτε και στους κινδύνους που ενέχει το επάγγελμά τους.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μωραϊτης επισημαίνει πως οι σχολικές τροχονόμοι, διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το καθεστώς εργασίας τους, από “εθελοντική προσφορά”, να μετατραπεί σε απασχόληση με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης.

Χαρακτηρίζει δε τα αιτήματά τους, παραπάνω από δίκαια.

«Η παρουσία τους απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας από και προς το σχολείο, δεδομένης της έλλειψης οδικής παιδείας που μαστίζει τη χώρα μας. Στηρίζουμε την προσπάθειά τους, μέχρι να γίνουν πράξη», καταλήγει η ανάρτηση του βουλευτή.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button