Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση με Ιερώνυμο για τη μετονομασία της σήραγγας της Κλόκοβας σε «Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

«Το λόγο έχει ο υπουργός Υποδομών», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «Οσιος Ευγένιος ο Αιτωλός»

Την Τρίτη στις 2 Νοεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κ. Χρήστος Σιάσος, επισκέφτηκε στο Γραφείο του, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Σιάσος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις νεότερες εξελίξεις προκειμένου η σήραγγα της Κλόκοβας να λάβει την ονομασία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


Ο Αρχιεπίσκοπος, άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ενέργειες του Συνδέσμου, για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σιάσο.

Η ενημέρωση, συνεχίζει:

«Από το 2018 δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Ο κ. Σιάσος κατέθεσε στον Διευθυντή του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, την επιστολή με αριθ. Πρωτ. 269604/01-09-22, που βρίσκεται μαζί με το φάκελο στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προς διευκόλυνση των ενεργειών του.

Να θυμίσουμε ότι, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ο Δήμος Αγρινίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» με μεγάλη επιτυχία και έκδοση ψηφίσματος.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε ομόφωνη πρόταση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Τα μέλη του Συνδέσμου έλαβαν υποστηρικτικές επιστολές από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο καθώς και από τον πρώην ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο.

Ο Σύνδεσμος, στις 4 Νοεμβρίου 2019 είχε αποστείλει σχετικό φάκελο στον Υπουργό Υποδομών και επανάλαβε το ίδιο και στις 10 Αυγούστου 2020.

Τον Αύγουστο του 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών για το ίδιο θέμα.

Το λόγο τώρα έχει ο κ. Υπουργός. Περιμένουμε!».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button