Συνάντηση Κασόλα-Παπαγιαννίδη για το Φράγμα Αχυρών

Συνάντηση του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Θανάση Κασόλα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη έλαβε χώρα παρουσία του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας Γιάννη Τσιτουρίδη.

Στον κ. Παπαγιαννίδη εκφράστηκε το αίτημα της χρηματοδότησης της τροποποιημένης μελέτης με αύξηση του προϋπολογισμού για να ολοκληρωθεί επιτέλους το πολύπαθο έργο του Φράγματος των Αχυρών .


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παπαγιαννίδης υπήρξε ιδιαίτερα θετικός ως προς την εξεύρεση μεγαλύτερης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και όχι ΕΠΑ. Δρομολόγησε δε τις περαιτέρω ενέργειες του Υπουργείου ως προς την κατεύθυνση αυτή.

«Σύντομα θα έχουμε επαναδημοπράτηση του έργου με αναθεωρημένους Περιβαλλοντικούς όρους και με επικαιροποιημένη μελέτη . Ανακοινώσεις θα γίνουν στο επόμενο διάστημα από τον κύριο Υπουργό . Πρόθεση μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε Δημοτικής μας ενότητας . Ένα έργο που θα συμβάλει στην αύξηση του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων δημοτών μας στη ΔΕ Μεδεωνος και θα βοηθήσει στο μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όπως όλη η Ελλάδα πολύ σύντομα . Ευχαριστούμε τον γενικό γραμματέα κ . Παπαγιαννίδη Δημητρη για την αμεσότητα του», αναφέρει ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ελ. Κασόλας.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Φράγμα Αχυρών