ΕξελίξειςΠολιτική

Συνάντηση Κ. Καραγκούνη με την Danuta Maria Hubner

po-karagounis-hubnerΟ Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης βρίσκεται στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος από το Δίκτυο Νέων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σήμερα είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τη Danuta Maria Hubner. Η κ. Hubner είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου μια ώρα και αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε ιδιαίτερα σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως η πορεία της Ευρώπης και της Ελλάδας, μέσα από το πρίσμα του Brexit.

Πιο συγκεκριμένα,  η κ. Hubner υποστήριξε ότι η ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη. Μάλιστα ως μέλος της ειδικής υποεπιτροπής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων που ασχολείται με τα ζητήματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, τόνισε πως το θέμα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας έχει συζητηθεί επανειλημμένα παρότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Θεωρεί, δε, πως η ήδη αυξημένη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε σχέση με αυτή που νιώθουν προς τις εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.  Δυο νέα προγράμματα λαμβάνουν χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.  Στο πρώτο, ζητούμενο είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των  ήδη υφιστάμενων Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Στο δεύτερο, ζητούμενο είναι η περαιτέρω εξέλιξη των Συνθηκών αυτών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ εθνικών Κοινοβουλίων.

Αποκάλυψε ότι η επόμενη μεγάλη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, την αντιμετώπιση της δημιουργίας «τεχνικών ομάδων» που δε συνδέονται από κοινή ιδεολογία αλλά από αντιευρωπαϊκό μένος.  Η συζήτηση, τέλος, έκλεισε θίγοντας θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, τη διαφθορά και τη δημοκρατία.

“Στην κ. Hubner, ο κ. Καραγκούνης βρήκε μια καλή φίλη της Ελλάδος.”, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button