ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση Γεωργαντά -Καραγκούνη: Συζήτησαν για ελιά Καλαμών και απαλλαγή παραγωγών από παλιές οφειλές

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες Δευτέρα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Καραγκούνης έθεσε προς τον Υπουργό ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τους αγρότες καθώς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο συνολικά και ο αγροτικός κόσμος.


Ειδικότερα υπήρξε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την Π.Ο.Π. ΄΄Ελιά Καλαμάτας΄΄. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων καθώς και με την επιστημονική κοινότητα ώστε πολύ σύντομα να βρεθεί και να παρουσιαστεί  η βέλτιστη και η πιο σύννομη λύση σχετικά με το ζήτημα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Στην συνέχεια ο  κ. Καραγκούνης ζήτησε από τον Υπουργό να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και από τα συναρμόδια υπουργεία για τον απεγκλωβισμό των παραγωγών από παλαιές οφειλές προς τις τράπεζες όπου έχουν υπάρξει και δεσμεύσεις λογαριασμών. Συγκεκριμένα ζήτησε να δίνεται η ευκαιρία σε αγρότες και κτηνοτρόφους να ρυθμίσουν τις παλαιές δανειακές του υποχρεώσεις που τώρα αδυνατούν να πράξουν. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον αυτή την πρόταση και πιθανότατα να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες στο προσεχές διάστημα.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης συνεχάρη τον Υπουργό για τη στήριξη κτηνοτρόφων και γεωργών από τα διαθέσιμα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων πόρων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button