Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση Φορέων Καινοτομίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

po-pde-kainotomia1Με στόχο την συντονισμένη ανάδειξη και προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως εθνικό πόλο καινοτομίας και έρευνας, συνεχίζονται οι συναντήσεις των Φορέων Καινοτομίας και της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, συναντήθηκαν στο Patras InnoHub, εκπρόσωποι του Corallia, του ΣΤΕΔΕ και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργο Αγγελόπουλο, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και συντονισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους φορείς τεχνολογίας και καινοτομίας της ευρύτερης περιοχής, σε θέματα, όπως ο σωστός προγραμματισμός και αξιοποίηση πόρων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και η ανάδειξη της Περιφέρειας ως εθνικό πόλο καινοτομίας και έρευνας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή, η προώθηση δημιουργίας «Ζώνης Καινοτομίας» και η καλύτερη αξιοποίηση της τοπικής τεχνολογικής γνώσης από τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

po-pde-kainotomia2Να σημειωθεί πως άμεσα ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, θα επισκεφθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα ενημερωθεί για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και για τις συνεργασίες που ως μοναδικό στόχο έχουν την περαιτέρω ανάδειξη της Περιφέρειάς μας, στους τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ενέργειες για τη διασύνδεση του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου στον τεχνολογικό κλάδο  με τον πρωτογενή τομέα σε επίπεδο Περιφέρειας (Αγροτική Παραγωγή, Ιχθυοκαλλιέργειες κ.α).

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλο, διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  ο κ. Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager/Corallia, κα. Κατερίνα Τζεβελέκα, υπεύθυνη Patras InnoHub/Corallia, ο κ. Γεράσιμος Μεντζελόπουλος, Γενικός Διευθυντής/Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, πρόεδρος ΣΤΕΔΕ/ Dynacomp ΑΕ και ο κ. Στυλιανός Κουτρουμπίνας, μέλος ΣΤΕΔΕ/ ΜΕΑΖΟΝ ΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button