Γεγονότα

Συνάντηση επιταφίων στη πλατεία Δημοκρατίας (φωτο- video)

koi-epitafios2013a

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, συναντήθηκαν και φέτος οι επιτάφιοι των κεντρικών ενοριών της πόλης στην πλατεία Δημοκρατίας.
Σε κατανυκτικό κλίμα εκατοντάδες πιστοί ακολουθώντας του επιταφίους συναντήθηκαν στην πλατεία της πόλης σιγοψέλνωντας του επιτάφιους ύμνους. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά, η συνάντηση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία αναβίωσε με πρωτοβουλία του Δήμου και της Μητρόπολης, ύστερα από ένα διάλειμμα δεκαετιών.

Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν επιτάφιοι απ’ τον Άγιο Δημήτριο, την Αγία Τριάδα και άλλες ενορίες διασταύρωναν την πορεία τους κατά την περιφορά. Σήμερα εκτός από τις προαναφερόμενες ενορίες στην κεντρική πλατεία συναντώνται οι επιτάφιοι και του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Χριστοφόρου, της Ζωοδόχου Πηγής. Μεταξύ άλλων παρέστη ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραϊτης, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Νίκη Φούντα,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, πολιτευτές, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

koi-epitafios2013b

koi-epitafios2013c

koi-epitafios2013d

koi-epitafios2013e

koi-epitafios2013f

koi-epitafios2013g

koi-epitafios2013h

koi-epitafios2013i

koi-epitafios2013j

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button