ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας

Ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης προς τον Δήμο Αγράφων και βελτίωση του οδικού δικτύου προς τη γέφυρα Τατάρνας αλλά και τη γέφυρα Επισκοπής, ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, στην συνάντησή τους σήμερα στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα, ο κ. Καρδαμπίκης μαζί με το πρώην ανώτερο στέλεχος της ΕΤΕ και σήμερα άμισθο σύμβουλό του, κ. Χαρίλαο Γρανίτσα, γνωστοποίησαν στην Αντιπεριφερειάρχη την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου προς την Ευρυτανία και ζήτησαν τον προγραμματισμό της άμεσης βελτίωσής του, καθότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους οδηγούς και καταστροφικό για τα οχήματα.

Για την παντελή έλλειψη πινακίδων κατεύθυνσης επεσήμαναν ότι:

«Ο Δήμος Αγράφων, μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά, έχει επιπρόσθετα ως ζήτημα μείζονος σημασίας και την παντελή έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων κατεύθυνσης και σήμανσης προς την περιοχή μας. Το εν λόγω πρόβλημα συναντάται και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου και δεν απαντάται καμία πινακίδα που να δείχνει την κατεύθυνση προς την δυσπρόσιτη περιοχή μας.Συγκεκριμένα, όσοι οδηγοί προτιμήσουν να μεταβούν στον Δήμο Αγράφων μέσω της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που είναι και η πιο σύντομη διαδρομή, όσο και αν ψάξουν δεν θα εντοπίσουν καμία ένδειξη που να τους κατευθύνει σωστά στον προορισμό τους.

Αν μάλιστα ταξιδέψουν νυχτερινές ώρεςκαι κυρίως το χειμώνα και για πρώτη φορά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φθάσουν στα χωριά μας.Επειδή η πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής και απλά αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα, παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και των υπηρεσιών που εποπτεύετε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειεςώστε να τοποθετηθούν οι πινακίδες κατεύθυνσης και να διευκολυνθούν τόσο οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το Δήμο Αγράφων αλλά και όσοι επισκέπτονται τα γειτονικά χωριά του Βάλτου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε στη διάθεσή σας για την επισήμανση των σημείων όπου πρέπει να τοποθετηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button