Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνάντηση Δ. Ραυτογιάννη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων

Απελευθερώνονται 1.500 γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας

Ψηφιακά θα γίνεται η επίδοση εγγράφων της ποινικής δίκης, από το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση των Υπουργών Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, καθιερώνεται η ηλεκτρονική επίδοση ως ο κύριος τρόπος επίδοσης από τους επιμελητές των ποινικών δικαστηρίων.


Με τη χρήση της νέας ψηφιακής εφαρμογής:

– Απελευθερώνονται 1.500 γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που εκτελούσαν χρέη δικαστικού επιμελητή και επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους για την προστασία των πολιτών
– Απελευθερώνεται μεγάλος αριθμός δικαστικών υπαλλήλων που είχε επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο έργο
– Η επίδοση πραγματοποιείται άμεσα, ηλεκτρονικά, χωρίς καθυστερήσεις και με σεβασμό στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Για το θέμα, συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, είχε ο συνδικαλιστής αστυνομικός και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης που σε ανάρτησή του στο facebook, τονίζει πως «μία τέτοια πρωτοβουλία θα απαλλάξει μεγάλο αριθμό αστυνομικών που είναι επιφορτισμενο με αυτό το καθήκον, με αποτέλεσμα την αύξηση της αστυνόμευσης με κύριο στόχο την μείωση της εγκληματικοτητας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button