Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση αστυνομικών της Ένωσης Ακαρνανίας με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή

enosi-akarnanias-genikos

Την Τετάρτη  14 Μαρτίου 2018 αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, συναντήθηκε στην Πάτρα με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Τα μέλη της Ένωσής  αφού ευχήθηκαν στον Γενικό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας εκφράζοντας τους προβληματισμούς της για τα παρακάτω:

α) Την άνιση κατανομή των αποδοθέντων στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας κατασχεθέντων οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. τα οποία αποδόθηκαν στην Περιφέρειά  μετά από μεγάλη προσπάθεια της Ένωσης  το τελευταίο χρονικό διάστημα.

β) Την άνιση κατανομή των αποσπασθέντων αστυνομικών σε νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο ως προς τον αριθμό αλλά και τον τόπο απόσπασής τους.

γ) Την συνεχή συγκρότηση και μετάβαση της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας για υπηρεσία στην Πάτρα.

δ) Την μη έγκυρη αλλά και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων εκτός έδρας στους αστυνομικούς που αποσπούνται.

ε)Την μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

στ) Την σταδιακή αύξηση των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων, καθώς για ασήμαντα γεγονότα διατάσσεται η μη χορήγηση Η/Α.

Ο Γενικός αφού  άκουσε τα αιτήματα με προσοχή έκανε γνωστό ότι:

-Σε επικείμενη νέα απόδοση κατασχεθέντων οχημάτων στην Περιφέρειά  η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας θα έχει τον πρώτο λόγο ως προς τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των οχημάτων που θα της παραχωρηθούν.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
– Για την συνεχή σύσταση της Διμοιρίας Υποστήριξης γνώρισε ότι λόγοι ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας λόγω του προβλήματος με τους μετανάστες απαιτούν την μετακίνησή της Διμοιρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Πάτρα για ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ίσως κάποιες φορές να μην ήταν απαραίτητη η συγκρότησή της.

– Για τις αποσπάσεις υποσχέθηκε πιο δίκαιη κατανομή, αριθμητική αλλά και ως προς τον τόπο μετακίνησης, ενώ για την χορήγηση εκτός έδρας αποζημιώσεων μας γνώρισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

– Για την μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 και την χορήγηση των Η/Α θα δοθούν εντολές για την όσο πιο σύντομη και ομαλή λύση του προβλήματος.

Τέλος αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη τα μέλη της Ένωσης,  ζήτησε και την δική τους βοήθεια για την λύση των προβλημάτων που ανακύπτουν και δόθηκε η υπόσχεση για νέα συνάντησή  σύντομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button