Δυτική Ελλάδα

Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας λόγω διαρροής επικίνδυνου αερίου

epi-panepistimio-patron

Άντρες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές και μάσκες περισυνέλεξαν τα θραύσματα από το φιαλίδιο που έσπασε – Προληπτικά για εξετάσεις μία γυναίκα

Διαρροή υλικού σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών προκάλεσε την κινητοποίηση ειδικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο εργαστήριο, θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, την στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, για άγνωστο ακόμα λόγο, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο που προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αμέσως μετά εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, ήταν δυνητικά επικίνδυνη.

Έπειτα από λόγο έφθασαν στο σημείο 10 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο αυτοκίνητα ειδικού τύπου. Στην συνέχεια οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, εισήλθαν στο εργαστήριο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις, δηλαδή το πώς θα διαχειριστούν το συμβάν, το πως θα περισυλλέξουν το υλικό και το πως θα προστατεύσουν τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ περισυνέλλεξαν το υλικό μέσα στο αντικείμενο το οποίο βρίσκεται και έκαναν απολύμανση και αερισμό του χώρου.

Ταυτόχρονα, χώρισαν σε ζώνες τον χώρο, ώστε να μην εισέλθει κανείς, διότι ενδεχομένως να υπήρχε αεριοποίηση, αφού το υλικό που διέρρευσε, δεν αποκλείεται να ήταν πτητικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μεταφορά του φιαλιδίου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό κι απομάκρυνση του επικίνδυνου φιαλιδίου, καθώς και τον καθαρισμό της Ιατρικής σχολής έλαβαν μέρος δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ με πέντε οχήματα.

patrastimes.gr

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button