Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Συναγερμός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Στο «μικροσκόπιο» νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μετάλλαξη «Μ», την πέμπτη στη σειρά, ή αλλιώς B.1.621

Συναγερμός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για νέα μετάλλαξη της COVID-19. Πού εντοπίστηκε πρώτη φορά.

Μία νέα μετάλλαξη του κορονοϊού ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μετάλλαξη «Μ» ή αλλιώς B.1.621, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία, ενώ κρούσματά της έχουν καταγραφεί σε Νότια Αμερική και Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

«Παρόλο που ο παγκόσμιος επιπολασμός της μετάλλαξης «Mu» μεταξύ των κρουσμάτων είναι κάτω από 0,1%, ο επιπολασμός στην Κολομβία (39%) και τον Ισημερινό (13%) αυξάνεται σταθερά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Η επιδημιολογία της μετάλλαξης «M» στη Νότιο Αμερική, ιδίως με τη συνύπαρξη της μετάλλαξης «Δέλτα», θα παρακολουθείται για τυχόν διαφοροποιήσεις», προσθέτει.

Μέχρι τώρα, υπήρξαν τέσσερις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που προκαλούν ανησυχία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: η μετάλλαξη «Άλφα», που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Βρετανίας και εμφανίστηκε σε 193 χώρες, η μετάλλαξη «Βήτα» που έχει καταγραφεί συνολικά σε 141 χώρες , η μετάλλαξη «Γάμμα» σε 91 χώρες και η μετάλλαξη «Δέλτα» σε 170 χώρες.

Η μετάλλαξη «M» είναι η πέμπτη κατά σειρά στην οποία στρέφει το ενδιαφέρον του ο διεθνής οργανισμός, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα.

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button