ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συμβούλιο Κοινότητας Παναιτωλίου: Αλλαγές στη λειτουργία κοιμητηρίων -“όχι” στις κεραίες 5G

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, συνεδρίασε το συμβούλιο κοινότητας Παναιτωλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων “Χρήστος Καπράλος” που βρίσκεται στο ισόγειο του Κοινοτικού καταστήματος Παναιτωλίου. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Γκορόγιας, οι τοπικοί σύμβουλοι Παναιτωλίου Κόκκαλης Δημήτριος, Σχισμένος Δημήτριος, Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος και Καπρέλης Κωνσταντίνος.

Απόντες ήταν οι σύμβουλοι κοινότητας Καζάκος Κωνσταντίνος και Σαμαράς Αλέξανδρος.

Στην τακτική συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Χριστόφορος Παπαδημητρίου και αρκετοί πολίτες του χωριού που θέλησαν να παρακολουθήσουν αλλά και να παρέμβουν άλλος με προτάσεις και άλλος με τις δικές του θέσεις στα θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ψήφιση για την εφαρμογή Κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων της Κοινότητας Παναιτωλίου, και μάλιστα με έντονο διάλογο ανάμεσα στον πρόεδρο της Κοινότητας και σε μέλη οικογένειας του Παναιτωλίου που παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση ως διαμαρτυρόμενοι για το ότι πρόσφατα και ενώ κατά τους ισχυρισμούς τους, είχαν πάρει άδεια για την κατασκευή τάφου από προηγούμενο πρόεδρο της Κοινότητας, αυτός ο τάφος αποδόθηκε σε ταφή άλλου αποθανόντος κατοίκου όχι Παναιτωλίου.

Στα λεγόμενα της συγκεκριμένης οικογένειας ο Πρόεδρος απάντησε ότι κινήθηκε πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων του Δήμου Αγρινίου και τους παρότρυνε εάν νομίζουν ότι αδικούνται ή ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη διαδικασία να κινηθούν δικαστικά εναντίον του.

Ακολούθησε έντονος διάλογος και από τις δύο πλευρές με την αποχώρηση στο τέλος από την αίθουσα των μελών της οικογένειας που δήλωναν ότι αδικήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Τέλος το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

Ακολούθησε ψήφιση του δεύτερου θέματος που ήταν ενημέρωση για τυχόν μελλοντική εγκατάσταση κεραίας 5G κινητής τηλεφωνίας στην Κοινότητα Παναιτωλίου.

Ομόφωνα το προεδρείο ψήφισε αρνητικά σε μελλοντική εγκατάσταση μίας ή περισσότερων κεραιών 5G κινητής τηλεφωνίας στην Κοινότητα Παναιτωλίου, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη φορά που στον νομό μας συμβούλιο ψηφίζει κατά της εγκατάστασης 5G.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία του χωριού, κάτοικος του Παναιτωλίου έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση στην ταράτσα του σπιτιού του κεραίας 5G.

Ακολούθησε η έγκριση ονοματοδοσίας ανωνύμου οδού στην Κοινότητα Παναιτωλίου που βρίσκεται πλησίον του παρεκκλησίου της Αγίας Σωτήρας Παναιτωλίου που ξεκινά από την οδό Χαρίλαου Τρικούπη και έμπροσθεν της οικίας Μάκου.

Η συγκεκριμένη οδός ονομάστηκε “οδός Φωτίου Ντίνου του Θεοδώρου”.

Ο Φώτης Ντίνος του Θεοδώρου και της Αλεξάνδρας, σύμφωνα με πιστοποιητικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με έτος γέννησης το 1961, κλάσεως 1982 με ΑΣΜ 104/23625, όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία (από 10-9-1982 ενεργηθείσα ένορκη προανάκριση), υπηρετούσε στην 80 ΕΑΡ – ΜΕΡ και ενώ την 31/7/1982 συμμετείχε σε συνεργείο της μονάδος του, για την φόρτωση πυρομαχικών αρμάτων στην περιοχή “Σαρακίνα” της νήσου Κω, (ΝΑ157757), εξεράγει ένα καπνογόνο βλήμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Απεβίωσε στις 22/8/1982, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία και απεβίωσε εξ αιτίας αυτής.

3 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στο συμβούλιο του Παναιτωλίου!!!
    Θα γλυτώσετε από πνευμονοπάθειες, που μελλοντικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και κορονοιός, όπως και από καρκίνους, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

  2. Ακολούθησε ψήφιση του δεύτερου θέματος που ήταν ενημέρωση για τυχόν μελλοντική εγκατάσταση κεραίας 5G κινητής τηλεφωνίας στην Κοινότητα Παναιτωλίου. Ομόφωνα το προεδρείο ψήφισε αρνητικά σε μελλοντική εγκατάσταση μίας ή περισσότερων κεραιών 5G κινητής τηλεφωνίας στην Κοινότητα Παναιτωλίου, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη φορά που στον νομό μας συμβούλιο ψηφίζει κατά της εγκατάστασης 5G.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία του χωριού, κάτοικος του Παναιτωλίου έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση στην ταράτσα του σπιτιού του κεραίας 5G.

    Για να δουλέψει το 5G χρειάζονται όχι μια αλλά πολλές κεραίες / συσκευές — ουσιαστικά είναι η επόμενη επανάσταση. Μπράβο στο συμβούλιο που αποφασίζει το Παναιτώλιο να μείνει εκτός. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς με τι συμφέροντα πάλεψε το συμβούλιο για να πάρει την απόφαση αυτή!
    Προτείνω επίσης, την κατάργηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σταθερού τηλεφώνου, ηλεκτρικού ρεύματος (τόσοι και τόσοι σκοτώνονται κάθε χρόνο από το ρεύμα), του τρεχούμενου νερού στο σπίτι, της αποχέτευσης, των τροχοφόρων (με τα πόδια ρε — αργά και σίγουρα) και επιστροφή στο 1800 αν όχι και πρώτερα! Εννοείται όχι στις επιδοτήσεις και τρώμε μόνο ότι έχουμε καλλιεργήσει μόνοι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button