ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συμβουλές για μια λιγότερο αγχωτική μετακόμιση

Η μετακόμιση μπορεί να είναι ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Καταναλώνει τον ελεύθερο χρόνο σας, και ενώ λειτουργεί πάντα στο τέλος, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη να ψάχνετε για λύσεις την τελευταία στιγμή. Ως επαγγελματική μεταφορική εταιρεία στην Αθήνα, έχουμε δει κάθε είδους μετακομίσεις, ομαλές και χαοτικές, και έχουμε κάποιες προτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το άγχος της μετακόμισης.

Αναγνωρίστε ότι το άγχος υπάρχει.

Το να αρνηθείτε ότι είστε αγχωμένοι θα σας αγχώσει ακόμη περισσότερο. Το άγχος είναι φυσιολογικό και φυσικό, και το να το αντιμετωπίσεις απαιτεί να παραδεχτείς ότι υπάρχει. Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να τα κάνει όλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται δύο ημέρες για να ετοιμάσουν ένα στούντιο ή ένα υπνοδωμάτιο, τρεις έως τέσσερις ημέρες για τη συσκευασία δύο υπνοδωματίων ή πέντε έως έξι ημέρες για τρία υπνοδωμάτια.

Εάν έχετε πολλά πράγματα, τότε πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο. Εάν χρειάζεστε κιβώτια μεταφοράς, φροντίστε να τα παραγγείλετε ή να τα αγοράσετε εκ των προτέρων και να έχετε ένα σχέδιο εάν εξαντληθείτε. Επικοινωνήστε με την τοπική μεταφορική εταιρεία σας, καθώς ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει διαθέσιμα κουτιά.

 Προγραμματίστε την αλλαγή χρησιμότητας πολύ νωρίτερα.

Θα πρέπει επίσης να αφήσετε μια ή δύο ημέρες για να καθαρίσετε το σπίτι καθώς φεύγετε. Έχετε ένα σχέδιο. Εξετάστε πώς πρέπει να προγραμματίσετε τα πράγματα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται πολλές λίστες υποχρεώσεων, άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να βρουν μια εφαρμογή για το τηλέφωνό τους. Ορίστε προθεσμίες για κάθε στάδιο της κίνησης και κάντε τις αρκετά νωρίς ώστε να μην εξελιχθεί σε μια καταστροφή.

Επίσης, έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το τι μπαίνει σε ποιο κουτί. Επισημάνετε τα κουτιά σας με σαφήνεια και συνέπεια, ώστε να μπορείτε να εξηγήσετε αυτές τις ετικέτες στους επαγγελματίες.

Επισημάνετε οτιδήποτε είναι εύθραυστο.

Προγραμματίστε σε ποιο δωμάτιο θα μπουν τα πάντα στη νέα θέση και επισημάνετε τα κουτιά ανάλογα. Οι επαγγελματίες μας θα επισημάνουν με χαρά τα πάντα με την ένδειξη “Κ” στην κουζίνα για εσάς. Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή να προσλάβετε μια μεταφορική εταιρεία για βοήθεια. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν. Ζητήστε βοήθεια από τους φίλους και την ευρύτερη οικογένεια. Προσλάβετε επαγγελματίες για τα βαρέα αντικείμενα. Ρωτήστε εξ αρχής για το κόστος της μετακόμισης.

Εάν είστε απασχολημένοι και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, σκεφτείτε να προσλάβετε την μεταφορική μας εταιρεία για να κάνει κάποια ή όλη τη συσκευασία, επίσης. Να είστε πρόθυμοι να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν με τη σειρά τους. Η μετακόμιση είναι μια δικαιολογία για να απαλλαγείτε από πράγματα που κάθονταν στο σπίτι σας εδώ και πολύ καιρό από καθαρή αδράνεια. Εάν έχετε ένα φθαρμένο έπιπλο, τώρα ίσως είναι η ώρα να το διώξετε και να αγοράσετε ένα καινούριο μετά τη μετακόμισή σας.

Ηλεκτρονικά που δεν λειτουργούν;  Βιβλία που δεν έχετε διαβάσει εδώ και δέκα χρόνια; Κάτι που ξέχασες τελείως ότι είχες; Πουλήστε ό, τι μπορείτε και δωρίστε τα υπόλοιπα. Επιλέξτε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα πάρει αν είναι δυνατόν. Η μετακόμιση μπορεί να φάει πολύ χρόνο από τη ζωή σας.

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι δεν έχουν χρόνο να κοιμηθούν αρκετά κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να δουλεύουν και να ανησυχούν για τη μετακόμιση. Δώστε λίγο χαλάρωση στο πρόγραμμά σας, ώστε να μπορείτε να βγείτε για φαγητό, να πάρετε τα παιδιά σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα κ.λπ.

Εάν μετακομίζετε σε μια νέα γειτονιά ή μια νέα πόλη, γίνετε τουρίστας στη νέα πόλη για λίγο. Αφιερώστε λίγο χρόνο ψάχνοντας για εστιατόρια και αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε.

Κάντε μια λίστα με αυτά τα εστιατόρια και ταβέρνες. Επιλέξτε ένα που σας αρέσει και στη συνέχεια, προγραμματίστε να το επισκεφτείτε την επόμενη μέρα που θα μετακομίσετε, όταν δεν έχετε ακόμη την κουζίνα σας αποσυσκευασμένη.

Μείνετε σε φόρμα.

Η μετακόμιση των κουτιών μπορεί να βοηθήσει το πρόγραμμα, αλλά αν κάνετε συνήθως τζόκινγκ κάθε πρωί, συνεχίστε να κάνετε το πρωινό σας τζόκινγκ. Εάν πρέπει να συσκευάσετε τον εξοπλισμό άσκησής σας, βρείτε προσωρινή αντικατάσταση. Τουλάχιστον, κάντε έναν γρήγορο περίπατο κάθε μέρα για να ξεφύγετε από τις δουλειές της μετακόμισης. Η άσκηση αποδεδειγμένα μειώνει το άγχος.

Μιλήστε με την μεταφορική εταιρεία, ώστε να αξιολογήσει το δικό σας έργο. Παραθέστε τους όλα τα διαθέσιμα αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε. Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και χωρίς προβλήματα μετακόμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button