Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συμβολική κινητοποίηση αύριο στο Νοσοκομείο από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας

Σε συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο των τακτικών ιατρείων θα προβεί αύριο στις 11:00 η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό να εισακουστούν τα αιτήματά της αναφορικά με την ενίσχυση του συστήματος Υγείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

“Ο Απρίλης , όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας της πανδημία στη χώρα μας και ο πιο καθοριστικός για την υγεία του πληθυσμού.

Οι Γιατροί, το Νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό είμαστε και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία Covid 19 που απειλεί τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την σημασία της ατομικής ευθύνης και της αποδοχής των μέτρων, όσο και αν ο συντελεστής δυσκολίας της καθημερινότητας μας αυξάνεται.

Όμως από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την εξίσου μεγάλη σημασία της στελέχωσης και θωράκισης του ΕΣΥ.

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας και γενικότερα στον τομέα υγείας της περιοχής μας και της χώρας μας.

Ζητήσαμε την άμεση λύση τους προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό.

Είναι ευθύνη της πολιτείας η στήριξη και θωράκιση του ΕΣΥ.

Αύριο Τρίτη 7/4 ,Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 11 το πρωί, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας , θα κάνουμε συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο των τακτικών ιατρείων, για να ακουστούν για άλλη μια φορά τα αιτήματα μας.

Ζητάμε άμεσα:

  • Στελέχωση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Ν.Μ.Αγρινίου. Έτσι μόνο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ήδη διαμορφωμένες δομές αντιμετώπισης των ασθενών της πανδημίας.

ΤΕΠ και 3ος Όροφος.

Κανένας σχεδιασμός δεν θα λειτουργήσει χωρίς επαρκές προσωπικό.

  • Στελέχωση της ΜΕΘ ώστε να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι διαθέσιμες κλίνες. Η τελευταία μάχη για την ζωή δίνεται εκεί.
  • Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.
  • Επαρκή και αποτελεσματικά Μετρά Ατομικής Προστασίας. Είναι η πρώτη και μοναδική γραμμή προστασίας μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σύστημα υγείας. ΟΙ περικοπές στην ασφάλεια μας θα γίνουν άμεσα περικοπές στην στελέχωση του συστήματος υγείας.
  • Εφαρμογή ευρείας κλίμακας test στους υγειονομικούς και στον γενικό πληθυσμό σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του ΠΟΥ.
  • Οργάνωση και συμμετοχή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Για να μπορέσουμε να δώσουμε στον πληθυσμό την αντιμετώπιση που πρέπει.

Για να μην χαθεί καμιά ζωή που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.

Για το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ

Ο Πρόεδρος

Κ.Α. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Νευροχειρουργός”

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close