ΑυτοδιοίκησηΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύμβαση των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου με Περιφέρεια για έργα βελτίωσης οδών σε τρία μοναστήρια

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα έργα βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς τις Ιερές Μόνες Μυρτιάς Τριχωνίδας, Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας , προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Για την υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι απαραίτητο να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εκτέλεση του έργου, με την οποία να ορίζεται ως φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να προσδιορίζεται το γενικό πλαίσιο και οι ειδικοί όροι για την εκτέλεση του αντικειμένου της εν λόγω σύμβασης.

Το έργο αφορά την βελτίωση των οδών πρόσβασης στις παρακάτω μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

Α. Δρόμος αρμοδιότητας Δήμου Αγρινίου:

1. Η Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας είναι ένα Νεόκτιστο Μοναστήρι της τελευταίας 10ετίας, στη περιοχή Άνω Τραγάνα του Τ.Κ Παραβόλας στη θέση Τσουκαλάδες. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες, έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων, έλλειψη σήμανσης)

Β. Δρόμοι αρμοδιότητας Δήμου Θέρμου:

1. Η Ι.Μ Μυρτιάς Τριχωνίδας βρίσκεται στη μέση περίπου του δρόμου που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο .Είναι ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με ιστορία 1000 χρόνων, ένα ονομαστό, ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες, έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).

2. Η Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεωςείναι ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στο χωριό Ανάληψη Θέρμου.

Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες κλπ)

Οι εργασίες συντήρησης που θα εκτελεστούν, θα έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών των πιο πάνω δρόμων, την άρση της επικινδυνότητας και θα επιδιώκουν την επαναφορά του έργου στην αρχική του κατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση του και θα περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες:

Χωματουργικών, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων κλπ, άρση καταπτώσεων.

Τεχνικών έργων, περιορισμένης εκτάσεως σε θέσεις βλαβών,

Οδοστρωσίας, με τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων, με κατασκευή στραγγιστηριών.

Ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις σταθερού και μεταβλητού πάχους, ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας.

Σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση νέων στηθαίων, με προτεραιότητα στις θέσεις υφισταμένων τεχνικών και κατά την απόλυτη επιλογή της υπηρεσίας, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος.

Καθώς και οποιαδήποτε άλλη εργασία προκύψει, από την δράση έντονων καιρικών φαινομένων ή άλλων που πιθανόν να παρουσιαστούν κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης της σύμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button