Αυτοδιοίκηση

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για πειθαρχικό έλεγχο του Ερ. Γαλούνη

po-sympoliteia-telialyziasΣοβαρές ευθύνες στην δημοτική αρχή του Ξηρομέρου και τον Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη επιρρίπτει η παράταση “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών”, αναφορικά με την στάση του στην υπόθεση των τελών του τέως Δήμου της Αλυζίας και την παραίτηση ενός εκ των δυο δικηγόρων που είχε ορίσει ο Δήμος στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.
Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επισημαίνει πως ο Δήμαρχος θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά και για το λόγο αυτό προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της Συμπολιτείας πότε θα έρθουν οι δικηγόροι, που είχαν ορισθεί από την Οικονομική Επιτροπή για την υπόθεση των τελών της Αλυζίας, να ενημερώσουν το σώμα ως όφειλαν, η απάντηση του Δημάρχου ήταν μασημένα λόγια, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται και διάφορα ηχηρά παρόμοια, τη στιγμή που είχε στα χέρια του την παραίτηση του ενός από τους δύο δικηγόρους.
Σήμερα επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη δύο επιστολών του δικηγόρου κ. Παπαθεοδώρου προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, από τις οποίες φαίνεται ότι ο δικηγόρος από τη Λευκάδα ήταν “εξαφανισμένος” με αποτέλεσμα ο κ. Παπαθεοδώρου να ζητάει την αντικατάστασή του σε πρώτη φάση το Μάιο και σε δεύτερη φάση τον Ιούλιο να παραιτείται, καθώς τρεις μήνες μετά τον ορισμό τους, όπως γράφει, δεν είχαν προβεί σε καμία νομική ενέργεια σε σχέση με την υπόθεση για την οποία είχαν διορισθεί.
Οι επιστολές αυτές, επειδή ο Δήμαρχος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, έπρεπε να κατατεθούν στην Aντιπρόεδρο κ. Σαμαρά – Κουμανδράκη της Οικονομικής Επιτροπής, που αντικαθιστά το Δήμαρχο στη θέση του Προέδρου γι αυτή και μόνο την υπόθεση.
Είναι σαφές ότι απεκρύβη η παραίτηση αυτή, για να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση να μην ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για την υπόθεση αυτή και για να κερδίσει χρόνο ο Δήμαρχος.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι συνεχείς κωλυσιεργίες, θυμίζουμε η ανάθεση για γνωμάτευση για την παράσταση δικηγόρων στην υπόθεση έγινε Μάιο του 2016, η γνωμάτευση παρεδόθη Νοέμβριο του 2016, και ο ορισμός δικηγόρων έγινε Μάρτιο του 2017, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να κερδίσει περίπου ενάμιση πολύτιμο χρόνο για τον ίδιο.
Αυτή η απόκρυψη της παραίτησης του δικηγόρου συνιστά σαφέστατη παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Δημάρχου και ασφαλώς δικαιώνει τη θέση της Συμπολιτείας για πειθαρχικό έλεγχο του Δημάρχου εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς αποδεικνύεται ότι λόγω της θέσης του μπορεί να επηρεάσει με πράξεις ή παραλείψεις την υπόθεση.

Η Συμπολιτεία θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου, όπως είχε ξανακάνει και στο παρελθόν, με την ελπίδα αυτή τη φορά να εισακουστούμε.

 
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button