Πολιτική

Συμπαράσταση στους αγρότες από τον Γ. Βαρεμένο

po-baremenos
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παραβρέθηκε στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:Πρόκειται για εμπαιγμό!

Πριν από δύο μόλις χρόνια, χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 600 οικογένειες στην Αιτωλοακαρνανία, ενθαρρύνθηκαν να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα στα κτήματά τους. Και το έκαναν, επενδύοντας τις όποιες οικονομίες τους και, κυρίως, δεσμευόμενοι με ακριβό τραπεζικό δανεισμό, στο πλαίσιο που καθιέρωναν ο νόμος 3851 / 2010 και οι σχετικές συμφωνίες με τη ΔΕΗ.

Σήμερα, με τρόπο που μόνον άδικες, παράλογες και παλαιοκομματικές πολιτικές μπορούν να επιτύχουν, το πλαίσιο αυτό έχει ανατραπεί πλήρως. Και οι αγρότες που εμπιστεύθηκαν την έννομη τάξη, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ειδική εισφορά ύψους έως και 42% επί του κύκλου εργασιών τους, με περικοπή των εγγυημένων τιμών πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος, με μεγάλη αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, με ασφυκτικά δανειακά βάρη. Με το φάσμα, εν τέλει, της οικονομικής καταστροφής.

Αναζητώντας απεγνωσμένα πόρους από εκείνους που έχει ήδη συνθλίψει, η κυβέρνηση γελοιοποιεί τις ίδιες τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, εμπαίζει κυνικά όσους επιμένουν να εμπιστεύονται τους νόμους, οδηγεί τους αγρότες στην απόγνωση και τον πρωτογενή τομέα στον μαρασμό. Και μαζί, καταδικάζει μια προσπάθεια που θα μπορούσε να αποβεί θετική, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγροτική οικονομία και την αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης εισαγόμενου πετρελαίου.


Μια τέτοια κυβέρνηση, το μόνο που εγγυάται για το μέλλον, είναι μια έρημη χώρα. Ας μην της το επιτρέψουμε!

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button