Συμμορία πέντε ανήλικων Ρομά στα χέρια της Ασφάλειας του Αγρινίου για σωρεία κλοπών-διαρρήξεων

Σε πέντε συλλήψεις ανήλικων Ρομά, προχώρησε χθες και σήμερα Παρασκευή η Ασφάλεια του Αγρινίου.

Πρόκειται για έναν 18χρονο, δυο 16χρονους και δυο 17χρονους, που το τελευταίο διάστημα προέβησαν σε διαρρήξεις καταστημάτων στο Αγρίνιο.


Οι Ρομά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε διαρρήξεις τεσσάρων καταστημάτων στο Αγρίνιο, αφαιρώντας υλικά αξίας 5.000 ευρώ, και 1.200 ευρώ σε μετρητά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εμπλέκονται και σε άλλες παράνομές πράξεις και συγκεκριμένα μια ακόμη απόπειρα κλοπής και μια κλοπή οχήματος.

Ειδικότερα, στις 24/01 διέρρηξαν μίνι μάρκετ και έκλεψαν καπνικά προϊόντα, συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 €, καθώς επίσης και το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος καταγραφής της επιχείρησης.

Στις 29/1 αποπειράθηκαν να κλέψουν όχημα στην περιοχή του Δοκιμίου ενώ την ίδια μέρα, στον παράδρομο της Ε.Ο. Αγρινίου-Αντιρρίου, στο Αγρίνιο, έκλεψαν από επιχείρηση το χρηματικό ποσό των 1000 € προκαλώντας φθορές, συνολικής αξίας περί τις 10.000 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντα.

Στις 31/1 έκλεψαν στο Δοκίμι ΙΧ όχημα (το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο από αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του). Χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα την ίδια ημέρα μετέβησαν στο Καινούργιο, όπου και αποπειράθηκαν να κλέψουν περίπτερο, ανεπιτυχώς. Κατόρθωσαν ωστόσο να διαρρήξουν μίνι μάρκετ της περιοχής, από όπου και έκλεψαν 200 ευρώ, διάφορα προϊόντα και κάμερα ασφαλείας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο διαρρήξεις ρομά