ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 13ο Φεστιβάλ Μελιού

Συμμετείχαν εκθέτες από Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεπής στις μεγάλες αγροδιατροφικές συναντήσεις στην χώρα και το εξωτερικό συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 13ο Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν εκθέτες μελισσοκόμοι και από τις τρείς περιφερειακές ενότητες οι οποίοι πρόβαλαν τις θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.


Τα κυρίαρχα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο μελισσοκομικός τομέας στην περιοχή έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην παρέμβασή του στο Συνέδριο στα πλαίσια του φεστιβάλ.

pde festival meliou (1)

Ο κ. Βασιλόπουλος επέμεινε στην τοποθέτησή του για ολοκληρωμένη και ουσιαστική πολιτική στήριξης της μελισσοκομίας με μέτρα που θα προστατεύσουν τους ίδιους καθώς και τους καταναλωτές με βασικό αίτημα αυτή την περίοδο την ένταξη και της ζάχαρης στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές.

 

Ένα αίτημα που έχει υποβάλλει από την Άνοιξη με σχετική επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο φαίνεται ότι θα βρει ανταπόκριση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός,Σίμος Κεδίκογλου που απηύθυνε χαιρετισμό στο φεστιβάλ είδε θετικά το αίτημα και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων.

pde festival meliou (2)

Σημαντικό βήμα είναι η θέσπιση και αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων όπως το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, η Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και η διασύνδεσή τους με την ψηφιακή πλατφόρμα για την αποτύπωση της αλυσίδας παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης μελιού.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν χορηγηθεί οι πρώτες ταυτότητες στους μελισσοκόμους και μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση και χορήγηση του μεγαλύτερου μέρους των ψηφιακών μελισσοκομικών ταυτοτήτων.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button