ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε ημερίδα για το μεσογειακό ελαιόλαδο και τον ρόλο του στην υγεία

Θα ακολουθήσουν δυο ακόμα ημερίδες στον Μύτικα και στο Αιτωλικό

Τα ερευνητικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τομέα Μεσογειακού Ελαιόλαδου με προτεραιότητα την υγεία, αλλά και το περιβάλλον παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος «ARISTOIL PLUS» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αμαλιάδα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για διακεκριμένους επιστήμονες, παραγωγούς, ελαιοτριβείς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής υγειοπροστατευτικού ελαιόλαδου, να ενημερωθούν σχετικά με τα ευρήματα και τις δράσεις του προγράμματος.


Τo έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Med» με επικεφαλής εταίρο του προγράμματος #ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη , ενώ μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, Θεόδωρος Βασιλόπουλος (φωτο), τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Μεσογειακό cluster παραγωγών υψηλού φαινολικού ελαιόλαδου στο πλαίσιο του προγράμματος και πρόσθεσε:

«Η καινοτομία της παραγωγής υψηλού φαινολικού ελαιόλαδου έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της Μεσογείου και για την υγεία των ευρωπαίων πολιτών. Στόχος του προγράμματος όπου συνεργάζεται και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη είναι η ενίσχυση της οικονομικής αξίας του ελαιολάδου μέσω της ανάδειξης και πιστοποίησης του υγειοπροστατευτικού του χαρακτήρα και αφορά άμεσα περισσότερους από 3000 ελαιοπαραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθήσουν δυο ακόμα ημερίδες στον Μύτικα και στο Αιτωλικό στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button