ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Η “Συμμετοχή” για την μη συμμετοχή της στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ

Η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση:

“Η «Συμμετοχή» ονομάστηκε έτσι για έναν και μόνο λόγο. Για να ξεκινήσει προσπάθεια έτσι ώστε να συμμετέχουν στα κοινά του συνδικαλισμού, όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Κι αυτό με μόνη απαίτηση να έχουν βάλει στην άκρη την όποια κομματική εξάρτηση.

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα συναντούσαμε δυσκολία στο να γίνει κάτι τέτοιο. Δυσκολία, τόσο γιατί υπάρχει περιφρόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, όσο και γιατί ζούμε σε μία κοινωνία που κυριαρχεί η ατομική προσπάθεια και όχι η συνεργασία.

Στο όλο διάστημα της εμπλοκής μας με την ΕΛΜΕ είπαμε και πράξαμε αυτά που θεωρούσαμε ότι έπρεπε να πούμε και να πράξουμε, με μόνο γνώμονα το καλό του κλάδου και του σχολείου, όχι του οποιοδήποτε κόμματος. Ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές είμαστε, ούτε χομπίστες. Ούτε να κάνουμε πολιτική καριέρα θέλουμε, ούτε να παγιωθούμε στην οποιαδήποτε «καρέκλα». Έτσι προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις να αλλάξει η ΕΛΜΕ από τη συντηρητική (με την κυριολεκτική έννοια του όρου, όχι την ιδεολογική) κατεύθυνση που είχε. Καταφέραμε να αλλάξουμε αρκετά, αλλά έχουν απομείνει ακόμη πολλά.

Δυστυχώς η ΕΛΜΕ τα τελευταία δύο χρόνια έχει επανέλθει στο πρότερο μοτίβο αδράνειας. Αλλαγές δεν γίνονται πια, παρά μία διεκπεραίωση των συνηθισμένων (απεργίες, ψηφίσματα, κτλ). Η παρουσία σε εκδηλώσεις, στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (με υπερβολικό μάλιστα τρόπο) δεν σημαίνει ουσία, όταν πίσω από τη βιτρίνα, τίποτε δεν αλλάζει.

Είναι γνωστό επίσης ότι τα δύο αυτά χρόνια οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν μας ήθελαν στο προεδρείο. Γιατί άραγε; Γιατί έσπασε έτσι η παράδοση χρόνων στην κατανομή των ρόλων βάση της δύναμης; Γιατί θεωρούμαστε τόσο «επικίνδυνοι» από τις υπόλοιπες παρατάξεις; Ας αναλογιστούμε αυτά τα γιατί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η Συμμετοχή λοιπόν δεν θα επαναλάβει την άποψη της για τα συνέδρια και τη λειτουργία της ΟΛΜΕ.

Σημασία έχει ότι δεν πετύχαμε προς το παρόν το βασικό σκοπό ύπαρξης μας που ήταν η δική σας συμμετοχή. Θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα όπως μπορούμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ελπίζουμε κάποια στιγμή η προσπάθεια να συνεχιστεί, όχι από τους ίδιους, αλλά από όποιον πιστεύει ότι η κοινωνική και πολιτική κρίση μπορεί να αντιστραφεί, μόνο μέσα από τη συμμετοχή όλων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button