ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Σε «Συμμαχία Πολιτών» καλεί ο Γ. Καραμητσόπουλος

Ξεκάθαρη γίνεται πλέον η πρόθεση του Γιώργου Καραμητσόπουλου για ενεργό συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου Αγρινίου, αφού καλεί διαδικτυακά για συσπείρωση γύρω από έναν νέο συνδυασμό, αυτόν της «Συμμαχίας Πολιτών».

Εδώ και αρκετό καιρό διακινείται στο Αγρίνιο ότι ο πρώην πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ σκοπεύει να κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου του 2019 με δική του παράταξη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που με το κάλεσμα για στήριξη και συμμετοχή στη νέα κίνηση, φαίνεται να επιβεβαιώνεται.


«Είναι ορατό πλέον στους πολίτες ότι για να μπορεί να υπάρχει πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από νοοτροπίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από κομματικές παρατάξεις ενδεδυμένες το μανδύα της «ανεξάρτητης», που φυσικά δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα. Ούτε φυσικά έχει ανάγκη από αχυράνθρωπους που θα «εργάζονται» για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Τέτοιες κινήσεις γίνονταν και θα γίνονται πάντα ερήμην της κοινωνίας.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, χρειαζόμαστε μια κοινωνία ενεργών πολιτών. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνειδητοποίηση ότι τα προβλήματα δεν είναι ατομικά κι ούτε μπορούν να λυθούν ατομικά, παρά μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική διεκδίκηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών»¨.

Αναλυτικά:

Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος μας, ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, τα σπουδαίας αξίας ιστορικά μνημεία και τις τεράστιες δυνατότητες είναι αλήθεια ότι δυστυχώς δεν βρίσκεται ούτε οικονομικά, ούτε αναπτυξιακά και κοινωνικά στη θέση που θα έπρεπε και μας αξίζει. Αρκεί να αναφέρω μόνο ότι η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στους 4 φτωχότερους νομούς της χώρας με βάση το μέσο ετήσιο εισόδημα των κατοίκων της (στοιχεία φορολογικών δηλώσεων 2016).

Οι ευθύνες γι΄ αυτό όλων όσων άσκησαν εξουσία στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις δεκαετίες που πέρασαν είναι μεγάλες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι ήταν ίδιοι ή ότι δεν υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν. Η θέση όμως της Αιτωλοακαρνανίας δεν άλλαξε.

Γιατί τελικά αυτό που φταίει δεν είναι τόσο η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων αλλά κυρίως η διατήρηση της ίδιας νοοτροπίας που βασίζεται στον κομματισμό και τον παραγοντισμό. Η συνέχιση της ίδιας κατάστασης και για τα επόμενα χρόνια θα ήταν καταστροφική για την κοινωνία.

Είναι ορατό πλέον στους πολίτες ότι για να μπορεί να υπάρχει πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από νοοτροπίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από κομματικές παρατάξεις ενδεδυμένες το μανδύα της «ανεξάρτητης», που φυσικά δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα. Ούτε φυσικά έχει ανάγκη από αχυράνθρωπους που θα «εργάζονται» για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Τέτοιες κινήσεις γίνονταν και θα γίνονται πάντα ερήμην της κοινωνίας.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, χρειαζόμαστε μια κοινωνία ενεργών πολιτών. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνειδητοποίηση ότι τα προβλήματα δεν είναι ατομικά κι ούτε μπορούν να λυθούν ατομικά, παρά μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική διεκδίκηση.

Η «Συμμαχία Πολιτών» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας που βασίζεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά και δημιουργήθηκε όχι μέσα από μηχανισμούς, όχι για τα συμφέροντα των λίγων, αλλά από την ανάγκη να εκφράσουμε το πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας που νιώθει ότι σήμερα δεν έχει φωνή και βρίσκεται στο περιθώριο. Δημιουργήθηκε γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μια τέτοια κοινωνική πρωτοβουλία για την αυτοδιοίκηση μπορεί χωρίς δεσμεύσεις να αγωνιστεί για τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, που τώρα ξεκινά, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής αλλά ενεργοί πολίτες που αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, που έχουμε διάθεση και όρεξη να προσφέρουμε ανιδιοτελώς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του νομού μας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανθρώπων μέσα από το οποίο να παλέψουμε ενωμένοι για το κοινό καλό του τόπου μας, της Αιτωλοακαρνανίας, μακριά από εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα ή οικονομικούς και άλλους παράγοντες.

Δεν έχουμε ως αυτοσκοπό μας «να πάρουμε στα χέρια μας» την εξουσία. Αυτός είναι στόχος άλλων, των κομματικών στελεχών και των οικονομικών παραγόντων που θέλουν να ελέγχουν για ίδιον όφελος την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σκοπός της «Συμμαχίας Πολιτών» είναι να βοηθήσουμε ώστε με τις προτάσεις μας, τις παρεμβάσεις μας, τις κινητοποιήσεις μας και την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά οι πολίτες ως σύνολο να είναι αυτοί που «θα πάρουν στα χέρια τους» την εξουσία.

Σ’ αυτή την πραγματικά αδέσμευτη πρωτοβουλία, που είναι μια δύσκολη αλλά και ωραία προσπάθεια χρειαζόμαστε την συμμετοχή και την στήριξη όλων σας. Γιατί η «Συμμαχία Πολιτών» αγκαλιάζει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης αρκεί βεβαίως να πιστεύουν στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας.

Σας καλούμε να στηρίξετε την «Συμμαχία Πολιτών».

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button