ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Συμμαχία Πολιτών: «Η Εργατική Πρωτομαγιά να γίνει η σπίθα για το ξεκίνημα νέων ενωτικών αγώνων»

«Η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα τιμής στους εργαζόμενους, αγωνιστές της ζωής σε όλο τον κόσμο, να γίνει η σπίθα για το ξεκίνημα νέων ενωτικών αγώνων»

Τα ανωτέρω επισημαίνει σε ανακοίνωση, η Δημοτική Παράταξη του δήμου Αγρινίου, «Συμμαχία Πολιτών» για την Εργατική Πρωτομαγιά.


Η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat αλλά και της Ερευνάς Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής περίπου 3.000.000 Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ με 33,1%. Δηλαδή ο ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος.

Μέσα σε αυτή την δραματική έως απελπιστική κατάσταση, που επιδεινώνεται από την τεράστια ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί να είναι μια απλή εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου. Επιβάλλεται να γίνει η σπίθα για ένα νέο ξεκίνημα μαζικών και ενωτικών αγώνων για τα απολύτως αυτονόητα:

-Το δικαίωμα όλων στην εργασία χωρίς διακρίσεις

-Το δικαίωμα να μπορούν όλοι να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους

-Το δικαίωμα να εργάζονται όλοι σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Είναι πικρή η αλήθεια αλλά 136 χρόνια από την 1η Μάη του 1886, που η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση των εργατών στο Σικάγο βάφτηκε με αίμα, στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος»


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button