ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Συμμαχία για το Μέλλον”: Η κατανομή των μεταναστών πρέπει να γίνει ισομερώς

Από τον δημοτικό συνδυασμό “Συμμαχία για το Μέλλον” του δήμου Μεσολογγίου, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία μεταναστών στο Μεσολόγγι:

“H έλλειψη ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής , της κυβέρνησης της ΝΔ φάνηκε επί τη αναλήψει των καθηκόντων της. Κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και 6 μήνες αργότερα το επανασύστησε.

Καθυστέρησε εγκληματικά το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την πλήρη συμφόρηση των νησιών μας, έτσι η Μόρια από 5.000 πρόσφυγες, έφθασε τις 25.000.

Άλλαξε το νομικό πλαίσιο για το άσυλο, εγκλωβίζοντας ακόμα περισσότερους πρόσφυγες στα νησιά.

Επέτρεψε την εργαλειοποίηση του προσφυγικού, από την πλευρά της Τουρκίας.

Δεν απαίτησε την σύγκλιση των Ευρωπαϊκών οργάνων, αλλά πανηγύριζε για το αυτονόητο, της υπεράσπισης των Ελληνικών συνόρων, από τα εξαθλιωμένα άτομα που έστελνε η Τουρκία στον Έβρο.

Και ενώ για μήνες ολιγωρούσε και αδυνατούσε να αποσυμφορήσει τα νησιά μας και να μεταφέρει οργανωμένα πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, τώρα εν μέσω πανδημίας, όταν όλη η χώρα έχει νεκρώσει, θεώρησε πως είναι η καταλληλότερη στιγμή να μεταφέρει πρόσφυγες, χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Η κυβερνητική ολιγωρία δυστυχώς άγγιξε και το Μεσολόγγι.

Το βράδυ της Τετάρτης 22/4/20 μετά τις 20.30, οι επικεφαλής των παρατάξεων ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον δήμαρχο για την υπάρχουσα “φημολογία” ότι 250 πρόσφυγες θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο Liberty και αντί να συνέλθει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο ή έστω οι επικεφαλής των συνδυασμών, για να ενημερωθούν υπεύθυνα και να πάρουν αποφάσεις, μας καλούσε εν μέσω πανδημίας να κλείσουμε την είσοδο της πόλης.

Ενημέρωση δεν υπήρξε από κανένα και όσο και να προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε από καμιά επίσημη πηγή τις ¨φήμες¨.

Τελικώς εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι η κυβέρνηση είχε όντως σχέδιο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών και η δικαιολογία ότι δεν είναι υπεύθυνη η ίδια, αλλά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, είναι τουλάχιστον αστεία.

Επομένως και το Υπουργείο και οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο δήμος γνώριζαν έγκαιρα το τι θα συμβεί και όλοι το απέκρυψαν.

Θεωρούμε ότι η επιχείρηση μεταφοράς έχει προς το παρόν αναβληθεί, αλλά δεν ξέρουμε αν έχει ματαιωθεί. Ο χρόνος θα το δείξει.

Με την ευκαιρία θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Είμαστε υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών μας και θεωρούμε υποχρέωσή μας την επίδειξη αλληλεγγύης, αλλά είμαστε και αντίθετοι στα κλειστά κέντρα κράτησης.

Η μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα, πρέπει να γίνει άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι η κατανομή θα γίνεται ισομερώς και με βάσει την διακηρυγμένη αναλογία του 1% επί του πληθυσμού.

Στην περίπτωση του Μεσολογγίου το ποσοστό αυτό υπερκαλύπτεται από τους ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες στο ξενοδοχείο «Θεοξένια».

Το Μεσολόγγι ως γνωστόν έχει έλλειψη κλινών. Αν λοιπόν και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης διατεθεί στους πρόσφυγες, δεν θα υπάρχουν πλέον κλίνες για τουρίστες, επαγγελματίες και εμπορικούς αντιπροσώπους, αποκλείοντας ολοσχερώς την πόλη από τον τουρισμό, που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Τέλος, κάνουμε έκκληση, στην κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού και την δημοτική αρχή, να αφήσουν κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιγνίδια, να πληροφορούν έγκυρα και έγκαιρα τους δημότες και να σκύψουν στα προβλήματα της πόλης που βουλιάζει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button