ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος καταγγέλλει για “έξωση” τον δήμο Αγρινίου

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας, έκανε λόγο για «βίαιη εκδίωξη από το γραφείο του συλλόγου». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σύλλογος που διατηρούσε γραφείο στο παλαιό δημαρχείο Αγίου Κωνσταντίνου ενημερώθηκε ότι ο χώρος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το ΚΕΠ που πρόκειται να γίνει εκεί.

Σύμφωνα με το μέλος του συλλόγου, δεν υπήρξε διαφωνία παρά μόνο ανησυχία γιατί είχε ειπωθεί ότι δεν έχει σκεφτεί κάποιος τι θα γίνει με τον σύλλογο.

Όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το μέλος του συλλόγου, την Τρίτη 8/1/2019 τα μέλη του πήγαν στον χώρο και είδαν τα πράγματά τους έξω, ανάμεσά τους και προσωπικά στοιχεία και αρχεία με δεδομένα δοτών που δεν έπρεπε να είναι εκτεθειμένα.

Η απάντηση που πήρε το μέλος του συλλόγου μέσα στο Συμβούλιο ήταν πως είχε προταθεί στον Σύλλογο να πάει στον Άγιο Δημήτριο ενώ η τελική λύση είναι, όπως αναφέρθηκε, να μοιραστεί ο σύλλογος τον χώρο στο ΚΑΠΗ του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όλα αυτά τα άκουσαν με έκδηλη έκπληξη τα μέλη του Συλλόγου λέγοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τίποτε, πως δεν είναι δυνατή η συστέγαση με το ΚΑΠΗ και πως η πρόταση για τον Άγιο Δημήτριο δεν συζητήθηκε ποτέ σοβαρά διότι το σύνολο των μελών είναι από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στη δημοσιότητα ο σύλλογος έδωσε την επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεμιστοκλή Γαμβρούλη την οποία κοινοποίησε και στον δήμαρχο Αγρινίου.

Η επιστολή έχει θέμα: «Βίαιη» εκδίωξη από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑ-ΔΟΣ)»

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,
Με μεγάλη έκπληξη την Τρίτη 08-01-19 στις !5:00 κατά την άφιξη μας στο γραφείο του Συλλόγου μας για προγραμματισμένες εργασίες λόγω της προγραμματισμένης αιμοδοσίας στις 12-01-19 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος, διαπιστώσαμε ότι όλα τα πράγματα μας (γραφεία, ντουλάπες, πλακάτ κλπ) ήταν εκτός του γραφείου χωρίς να υπάρχει προηγούμενη τέεοια συνεννόηση.

Θέλουμε να καταδείξουμε την παραπάνω ενέργεια ως απαράδεκτη διότι εκτέθηκαν σε δημόσιο μη ασφαλισμένο χώρο (στον προθάλαμο του κτιρίου) τόσο αντικείμενα, όσο και έγγραφα με κάποια από αυτά να ανήκουν και στην κατηγορία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αφού πρόκειται για στοιχεία μελών του συλλόγου, αλληλογραφία, σφραγίδες κλπ.

Θέλουμε να σας τονίσουμε ότι το ως άνω γραφείο μας έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Τοπικού συμβουλίου (Συνεδρίαση 1/2011 του Τοπικού Συμβουλίου στην οποία και παραβρισκόσασταν και Αρ απόφασης 14/2011) την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Τον περασμένο Δεκέμβριο σε ευρεία σύσκεψη των συλλόγων που στεγάζονται σε γραφεία του πρώην κοινοτικού καταστήματος παρουσία του Δημάρχου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, λόγω της επικείμενης λειτουργίας ΚΕΠ και εφόσον κανείς από τους υπόλοιπους συλλόγους δεν δήλωσε πρόθεση μετακίνησης αλλά ούτε και συνεννόησης , ο Σύλλογος μας δηλώσαμε ότι θα δεχτούμε να παραχωρήσουμε το γραφείο με την προϋπόθεση ότι θα μας παραχωρηθεί σε κάποιο άλλο από τα κτίρια που ανήκουν στον δήμο (με κατεύθυνση προς το ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου).

Από τότε και μέχρι σήμερα έχουμε γίνει «μπαλάκι», δεχόμενοι υποσχέσεις και συμπεριφορές στα όρια της αγένειας με αποκορύφωμα το πέταγμα «μας» περίπου στο δρόμο.
Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την απόφαση «έξωσης» μας από το γραφείο αν υπάρχει τέτοια η οποία και θα συμβαδίζει με την χρονική διαδοχή των γεγονότων καθώς και την συνοδό απόφαση μετακίνησης μας σε νέο χώρο όπως είχε συμφωνηθεί στην παραπάνω αναφερόμενη ευρεία σύσκεψη του Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαμασούλας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος Γεώργιος

2 Σχόλια

  1. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, μετά από κάμποσες μετακινήσεις, κατέληξε σε γκαράζ αυτοκινήτου. Καλό γκαράζ όμως. Εκεί πάρκαρε mercentes, όχι αμάξι ότι να ‘ναι. Εσείς προβλέπω να καταλήξετε σε κοτέτσι. Θα έχετε μια στέγη όμως. Μην είστε αχάριστοι. Παρόλα αυτά μην αγχώνεστε, όταν κάνετε εκδηλώσεις σαν Σύλλογος, οι τοπικοί άρχοντες θα είναι πρώτη μούρη. Για να τιμήσουν το σημαντικό κοινωνικό έργο σας που το αναγνωρίζουν, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους και για μόστρα. Πώς το σκεφτήκατε αυτό..?

    1. Στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου είχε προταθεί αίθουσα στα ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου και την απέρριψε. Γιατί το αποκρύπτει; Το υπενθύμισε ο ίδιος ο δήμαρχος χθες. Γιατί δεν αναφέρεται σε καμιά ανακοίνωση και δελτίου τύπου; Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο βρέθηκε λύση με αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου. Ο σύλλογος αντί να το αναφέρει γιατί επιμένει στέλνοντας σήμερα δελτίο τύπου για «βίαιη έξωση»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button