Δυτική Ελλάδα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου Θέρμου: "Να ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής!"

koi-sylallitirio-apergia-adedy2Αντιδρά ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου “Κοσμάς ο Αιτωλός” στο κάλεσμα της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτ. Ελλάδας στα σεμινάρια για Διευθυντές και Διευθύντριες γύρω απο το θέμα της αξιολόγησης και καλεί τους Διευθυντές όχι μόνο να μην παρευρεθούν, αλλά και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για τη ματαίωση των σεμιναρίων τη Δευτέρα 23/6/2014, την Τρίτη 24/6/2014, την Τετάρτη 25/6/2014 και  την Πέμπτη 26/6/2014 στις 7.30 π.μ. έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτ. Ελλάδας καλεί τους/τις Δ/ντες/ ντριες των σχολείων του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.   Αγρινίου – Θέρµου «Κοσµάς ο Αιτωλός» στις 23, 24, 25, και 26 Ιουνίου 2014(ημερομηνίες που τα σχολεία είναι κλειστά) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου σε σεμινάρια για την ατομική αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου:

· καλεί τους/τις Διευθυντές/ντριες του Συλλόγου μας, να σταθούν με τη μεριά του κλάδου και των συναδέλφων, να δηλώσουν απεργοί στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των συναδέλφων Διευθυντών/ντριών πανελλαδικά , οι οποίοι τα ακύρωσαν με τη μη συμμετοχή τους δείχνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων, της διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Η θέση των διευθυντών είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση. Ούτε ένας/μία διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια.

· καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για τη ματαίωση των σεμιναρίων τη Δευτέρα 23/6/2014, την Τρίτη 24/6/2014, την Τετάρτη 25/6/2014 και  την Πέμπτη 26/6/2014 στις 7.30 π.μ. έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

·καλεί σε συμπαράσταση τους συναδέλφους καθηγητές της δευτεροβάθμιας  εκπ/σης,  τους συλλόγους  γονέων και κηδεμόνων, συλλόγους και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου , τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και κάθε πολίτη αυτής της πόλης που αγωνιά για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Παντού σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν ματαιωθεί τα αντίστοιχα σεμινάρια. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο Αγρίνιο. Η ζωντανή εκπαίδευση, που δίνει τη μάχη της μόρφωσης των παιδιών, μέσα στις τάξεις, θα βρεθεί έξω από κάθε σεμινάριο για να το ακυρώσει.

Οι Διευθυντές -τριες των σχολείων θα λάβουν μέρος στη 48ωρη απεργία της ΔΟΕ, αρνούμενοι να μετατραπούν από εκπαιδευτικοί σε νεο-επιθεωρητές.

Τούτες τις τελευταίες ημέρες του σχ. έτους δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, δίνουμε τη μάχη να ακυρωθούν τα σεμινάρια ατομικής αξιολόγησης. Τι σχολείο θα βρούμε το Σεπτέμβρη, θα εξαρτηθεί και από τις τωρινές μάχες.

Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αξιολόγησης γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Από αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμία.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ!

ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button