ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συλλογή υπογραφών για να μην μεταφερθεί το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις κλιμακώνει τις ενέργειες του και καλεί διαδικτυακά σε συλλογή υπογραφών

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις κλιμακώνει τις ενέργειες του και καλεί διαδικτυακά σε συλλογή υπογραφών με αίτημα την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας στην πόλη του Αγρινίου.

Όπως αναφέρει στο κείμενο συλλογής υπογραφών, « δεν υποβαθμίζονται οι ακαδημαϊκές σπουδές αν παραμένει το τμήμα , ούτε υπάρχει λόγος οικονομικής επιβάρυνσης, διότι φιλοξενείται σε ένα έτοιμο δημόσιο κτίριο στο Παλαιό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, όπως άλλωστε αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Σε ότι αφορά το επιχείρημα περί συναφούς τμημάτων και ευελιξίας στη μετακίνηση προσωπικού, θα μπορούσε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Καλαμάτας με τη δημιουργία Σχολής Θεωρητικών επιστημών που να αποτελείται από δύο τμήματα, εν προκειμένω με το υπάρχον Ιστορικό Αρχαιολογικό και το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών που καταργήθηκε. Άλλωστε η δυνατότητα δημιουργίας νέων Πανεπιστημιακών Σχολών φαίνεται να υπάρχει ύστερα από τις εξαγγελίες περί δημιουργίας Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Το παραπάνω αίτημα μαζί με τις υπογραφές θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την ισότιμη μεταχείριση ενός νομού 250.0000 κατοίκων με άλλες περιοχές της χώρας.

Για το σχετικό σύνδεσμο συλλογής υπογραφών πατήστε εδώ.

3 Σχόλια

  1. Βλέποντας αυτό το “περί συναφούς τμημάτων” κατανοείς ότι το κείμενο το έχουν γράψει, σίγουρα, φιλόλογοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button