PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Οι συλλήψεις μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο και η φάρσα των καταλήψεων

Για πρώτη φορά στα μέρη μας είχαμε συλλήψεις μαθητών σε σχολείο για κατάληψη, στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Πριν βιαστείτε όμως να εξοργιστείτε και να πείτε «α, τώρα που έκαναν κατάληψη για εθνικό θέμα τα έπιασαν, όταν κάνουν κατάληψη ακόμα και για τις τυρόπιτες δεν κουνιέται φύλλο», περιμένετε να σας πούμε τις λεπτομέρειες.

Λοιπόν, η φαρσοκωμωδία της «κατάληψης» στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου έχει ενδιαφέρον, γέλιο αλλά κι ένα μήνυμα.

Κι έχει ως εξής: την Πέμπτη που αποφασίστηκαν οι καταλήψεις με πατριωτικό πρόσημο, όπως γίνεται σε όλες τις καταλήψεις, η απόφαση πάρθηκε ολίγον τι στο πόδι, διότι ούτε το σύνολο των μαθητών ψηφίζει ούτε και το 15μελές μπορεί να αποφασίσει κατάληψη στην πραγματικότητα.

Οι καταλήψεις επιτρεπόταν από την φοβική στάση των κυβερνήσεων για 40 χρόνια και από το μούδιασμα Δικαιοσύνης και Αστυνομίας μπροστά σε συγκεκριμένους «χώρους».

Στο 2ο Γυμνάσιο την Πέμπτη έγινε, λοιπόν, η κατάληψη όπως έγινε, μπροστάρηδες ήταν μεταξύ άλλων 2-3 μαθητές που-πώς να το πούμε κομψά- ο ένας έχει χάσει μερικά χρόνια στις ίδιες τάξεις κι είναι μαζί με τους άλλους δύο από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού(έχει δυσκολέψει πολύ η ελληνική γλώσσα με την πολιτική ορθότητα…).

Η μέρα πέρασε και κανονικά το σχολείο την επόμενη μέρα έπρεπε να ανοίξει.

Όμως οι συγκεκριμένοι μαθητές έμαθαν ότι ο διευθυντής θα πήγαινε να καταθέσει στον εισαγγελέα και αποφάσισαν να κλείσουν και δεύτερη μέρα το σχολείο θεωρώντας ότι ο διευθυντής ήθελε να τους κάνει μήνυση!

Ο διευθυντής δεν έκανε μήνυση αλλά κλήθηκε από τον εισαγγελέα όπως καλούνται οι διευθυντές κάθε φορά που έχει κατάληψη σχολείο(σημαντική λεπτομέρεια που δεν την γνωρίζουν ούτε οι γονείς, το σχολείο δεν μπορεί να είναι κλειστό!).

Εκεί ρωτήθηκε για ποιον λόγο είναι κλειστό το σχολείο και τις δύο μέρες, απάντησε ότι ειδικά για την δεύτερη μέρα δεν έχει χαρτί αιτημάτων, ούτε κάποια απόφαση 15μελούς και ότι το σχολείο είναι κλειστό επειδή το θέλουν 2-3 μαθητές.

Κι όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί οι μαθητές απλά απάντησε. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι μαθητές και οι μητέρες τους για παραμέληση.

Έτσι έχει η καθαρά ελληνική αυτή ιστορία με τους… πατριώτες μαθητές που έκλεισαν μια μέρα παραπάνω το σχολείο, στο οποίο σημειωτέον πάνε αρκετά χρόνια!

Από αυτή την ιλαροτραγωδία υπάρχει κι ένα δίδαγμα για τις μέρες που έρχονται και θα έχουν «άλλες» καταλήψεις, εξίσου προσχηματικές για να χαθούν μαθήματα και για να κάνουν το κομμάτι τους κάποιοι.

Δεν θα είναι …πατριώτες από Πέμπτη, θα είναι διεθνιστές ή ελευθεριακοί ή έτσι θα λένε.

Ε, να ξέρουν ότι ο εισαγγελέας ρωτάει και ότι οι καταλήψεις δεν επιτρέπονται για κανένα λόγο επί της ουσίας. Κι αν ερωτηθεί ένας διευθυντής και πει ότι «αυτοί οι 3 ή οι 5-10 κλείνουν ολόκληρο το σχολείο» αυτεπάγγελτα κινείται η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Οπότε, μετρημένα κουκιά είναι, κανονικά πλέον δεν μπορεί να σταθεί καμία κατάληψη εκτός κι αν σε αυτή συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι μαθητές ή έχουν να παρουσιάσουν κάποια πλειοψηφική απόφαση. Και πάλι δεν επιτρέπεται η κατάληψη αλλά ας πούμε ότι θα μπορεί να έχει ανοχή.

Με άλλα λόγια, ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι καταλήψεις από 25 άτομα, που μέχρι το μεσημέρι έχουν πάει για καφέ, απλά δεν μπορούν να ξανασταθούν ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

Κι όμως τα παιδιά έχουν… ειδοποιηθεί(από ποιους άραγε;)ότι την Πέμπτη θα έχουν καταλήψεις για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου…

η συντακτική εξωσχολική μονάδα

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button