Γεγονότα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους αγρότες στο Αγρίνιο

koi-plateia-agrotes3Με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η ΠΑΣΥ καλούν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αιχμή τα επόμενα μέτρα για τους αγρότες. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  22 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο .

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις :
“ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Η ΟΑΣ Αιτ/νιας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική – μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ως πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι η πρόσφατη εκλογική της νίκη, σημαίνει  ̈πράσινο ̈ φως από αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους για να συνεχίσει στη γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση των ίδιων αυτών κομμάτων .
Τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου μνημονίου, τώρα προετοιμάζονται ως νέοι εφαρμοστοί νόμοι..Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν ως διεκδικητές καλύτερων «αντισταθμιστικών», «ισοδύναμων» ή «παράλληλων» μέτρων.Λένε ότι θα καταψηφίσουν τα κυβερνητικά μέτρα αν και ψήφισαν παρέα το 3ο μνημόνιο.
Εδώ παίζεται η νέα φαρσοκωμωδία.
Πάνε να μας ξεγελάσουν να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, θαρρείς και η αγροτική οικογένεια δεν έχει και τέτοια μέλη.
Συνάδελφε αγρότη κτηνοτρόφε μην έχεις αυταπάτη, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τ ́ άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου.Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά.Γι αυτό δε θα σωθείς αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ότι κι αν ψάχνουν ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης.Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους.
Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε
ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερες μέρες.

Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, αυξάνουν το κόστος παραγωγής, αδειάζουν το πορτοφόλι μας, μεγαλώνουν τις δυσκολίες μας απέναντι στον ανταγωνισμό, ευνοούν τις εισαγωγές σε προϊόντα που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.Εφαρμόζουν τη φοροληστεία που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2013 η οποία θα φθάσει στα 26% φόρος και μέχρι 100% η προκαταβολή από το πρώτο ευρώ.Μείωσαν τις συντάξεις αυξάνοντας τις κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Έχουν συμφωνήσει στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ) χωρίς να αποκλείονται εναλλακτικά σενάρια μείωσης των συντάξεων, στην κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, στη φορολόγηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων, καταργούν δωρεάν κρατικές υπηρεσίες (εμβολιασμοί ζώων κλπ) για να βάζουμε όλο πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη .
Μέσα στον Οκτώβρη θα κατατεθούν το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, οι αναθεωρημένοι στόχοι για το 2015, το μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2016 – 2019 με νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ.Άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των πάνω από 1.500.000 ανέργων.
ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη μνημονιακή καταιγίδα. Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους.Να τους εμποδίσουμε.
Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα . Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια! Αυτός είναι ο δικός μας, ο λαϊκός μονόδρομος.
Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών.Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.
Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη.Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη
Διαδηλώνουμε στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία”

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.  

Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές για να βρει «ισοδύναμα» στο «οδυνηρό» 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί.

Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κομματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.  

Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαισιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει ότι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι τραπεζίτες εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι αυτό τα κομματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.

Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας  

Η επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα «φωτιά» όπως:

Ø  Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

Ø   Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Ø  Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

Ø  Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

Ø   Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Όλοι εμείς οι αγρότες που «ματώνουμε» από την κυβερνητική πολιτική την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και την συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για την μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλων όσων πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική-μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην Κ. Πλατεία. Ως πρώτη Πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους.

Όλοι μαζί όσοι είμαστε στο στόχαστρό τους,  να ανατρέψουμε στην πράξη την αναμονή, τις αυταπάτες.  Έτσι απαντάμε στο στόχο τους του «διαίρει και βασίλευε» δυναμώνοντας την ενότητα μας. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν. Να κάνουμε ουσιαστικό βήμα στο δυνάμωμα της οργάνωσης μας και στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος  σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής

Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε τον δρόμο για να φύγουν από τη μέση, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.α.  Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.”

ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button